Groei van Horeca Franchise concepten
Franchising wordt reeds toegepast sinds de 18 de eeuw, waar iemand taken onder zijn eigen zelfstandigheid uitvoerde en daarvoor werd beloond. Al heel erg vroeg in de moderne tijden van franchising doken de eerste concepten rond voeding op. Jaar na jaar zien we een groei in het aantal Food & HoReCa Franchise concepten. Ook in 2021 heeft Franchise.be tal van nieuwe dergelijke concepten erbij gekregen.Dat is niet vreemd gezien deze concepten uiterst populair zijn bij de eindklanten en er sowieso veel vraag naar is. Ook vragen de individuele voedingsconcepten meestal complexere persoonlijke handelingen waar weinig automatisatie aan te pas komt.
Waar vroeger de kwaliteit enkel en alleen afhing van de chef hebben Franchise concepten rond Food & HoReCa standaardisaties ingevoerd die schaalgrootte verdragen. Door middel van voldoende opleiding, bijscholing, half afgewerkte producten van geselecteerde kwalitatieve producten en schaalvergroting kan een ondernemer een Food & Beverage concept consistent runnen. Over locaties heen kan dezelfde consistentie en kwaliteit aan de eindklanten gegarandeerd worden.
De grootste voordelen van Food & HoReCa franchise concepten :
- Het concept heeft zich reeds bewezen : er zijn tal van andere locaties die u voorgaan en waar er voldoende vraag is naar de producten
- Beproefd business model : door de historische cijfers van de andere verkooppunten kan u het succes op voorhand goed inschatten
- Meestal geen ervaring vereist, wel passie : de franchisegever geeft u uitgebreide opleiding en begeleiding om de succesfactoren van het concept onder de knie te krijgen en zal u gedurende het ganse traject blijven ondersteunen en adviseren
- Goedkoper gecontroleerd inkopen : door de schaalgrootte van het netwerk profiteert u van goedkopere aankopen van de belangrijkste producten. Ook is de kwaliteit van de producten en leverancier vooraf afgetoetst
- Inspelen op de nieuwere trends : het concept blijft evolueren en speelt in op nieuwe trends, die verantwoordelijkheid ligt bij de Franchisegever
Nieuws

Blijf in the (k)now: schrijf je in voor de nieuwe seminariereeks van Vandelanotte
Lees meer

Verhoging maximale waarde maaltijdcheque vanaf 2026
Lees meer
Jesper Højer nieuwe CEO Jumbo Supermarkten
Lees meer
Gedreven AI-ondernemer Thomas Van de Walle stapt in AI-franchise Valenta.io
Lees meer
Domino’s pizza: een bijzonder sterke franchiseformule met ruimte voor ondernemerschap
Lees meer
Engel & Völkers: internationaal vastgoedmerk met lokale verankering
Lees meer