Groei van Horeca Franchise concepten

Franchising wordt reeds toegepast sinds de 18 de eeuw, waar iemand taken onder zijn eigen zelfstandigheid uitvoerde en daarvoor werd beloond. Al heel erg vroeg in de moderne tijden van franchising doken de eerste concepten rond voeding op. Jaar na jaar zien we een groei in het aantal Food & HoReCa Franchise concepten. Ook in 2021 heeft Franchise.be tal van nieuwe dergelijke concepten erbij gekregen.

Dat is niet vreemd gezien deze concepten uiterst populair zijn bij de eindklanten en er sowieso veel vraag naar is. Ook vragen de individuele voedingsconcepten meestal complexere persoonlijke handelingen waar weinig automatisatie aan te pas komt.

Waar vroeger de kwaliteit enkel en alleen afhing van de chef hebben Franchise concepten rond Food & HoReCa standaardisaties ingevoerd die schaalgrootte verdragen. Door middel van voldoende opleiding, bijscholing, half afgewerkte producten van geselecteerde kwalitatieve producten en schaalvergroting kan een ondernemer een Food & Beverage concept consistent runnen. Over locaties heen kan dezelfde consistentie en kwaliteit aan de eindklanten gegarandeerd worden.

De grootste voordelen van Food & HoReCa franchise concepten :

  • Het concept heeft zich reeds bewezen : er zijn tal van andere locaties die u voorgaan en waar er voldoende vraag is naar de producten
  • Beproefd business model : door de historische cijfers van de andere verkooppunten kan u het succes op voorhand goed inschatten
  • Meestal geen ervaring vereist, wel passie : de franchisegever geeft u uitgebreide opleiding en begeleiding om de succesfactoren van het concept onder de knie te krijgen en zal u gedurende het ganse traject blijven ondersteunen en adviseren
  • Goedkoper gecontroleerd inkopen : door de schaalgrootte van het netwerk profiteert u van goedkopere aankopen van de belangrijkste producten. Ook is de kwaliteit van de producten en leverancier vooraf afgetoetst
  • Inspelen op de nieuwere trends : het concept blijft evolueren en speelt in op nieuwe trends, die verantwoordelijkheid ligt bij de Franchisegever
Om een kandidaat ondernemer in de Food & HoReCa de kans te geven om rechtsreeks in contact te komen met 18 verschillende concepten organiseert Franchise.be voor de 2de maal de Virtuele Franchise Beurs Food & Take away voor Franchise ondernemers. Deze gaat door op 28 en 29 januari waar de kandidaten op vaste tijdstippen zich kunnen voorstellen en hun vragen stellen.
Nieuws
vanbreda logo 2022.png
Wetswijziging arbeidsongevallen: ook ongevallen van uitzendkrachten opgenomen in de berekening van verzwaarde risico's Lees meer
logo vdl.png
De belastingdruk verlagen als eenmanszaak Lees meer
Heytens: een franchise gericht op op-maat-oplossingen en klanttevredenheid Lees meer
Nobi: Een Vernieuwend Franchiseconcept voor Persoonlijke Groei en Verse Voeding Lees meer
Kevin, succesvol ondernemer met hypotheek.winkel Lees meer
Artion : Expert van de week Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

The choice is yours Net als andere websites, houden we ook van cookies. De cookies die we gebruiken dienen voornamelijk om jouw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken ook cookies omdat we graag meten hoe onze website wordt bezocht. We plaatsen deze cookies alleen wanneer je voorafgaande toestemming hebt gegeven.