Groei van Horeca Franchise concepten
Franchising wordt reeds toegepast sinds de 18 de eeuw, waar iemand taken onder zijn eigen zelfstandigheid uitvoerde en daarvoor werd beloond. Al heel erg vroeg in de moderne tijden van franchising doken de eerste concepten rond voeding op. Jaar na jaar zien we een groei in het aantal Food & HoReCa Franchise concepten. Ook in 2021 heeft Franchise.be tal van nieuwe dergelijke concepten erbij gekregen.Dat is niet vreemd gezien deze concepten uiterst populair zijn bij de eindklanten en er sowieso veel vraag naar is. Ook vragen de individuele voedingsconcepten meestal complexere persoonlijke handelingen waar weinig automatisatie aan te pas komt.
Waar vroeger de kwaliteit enkel en alleen afhing van de chef hebben Franchise concepten rond Food & HoReCa standaardisaties ingevoerd die schaalgrootte verdragen. Door middel van voldoende opleiding, bijscholing, half afgewerkte producten van geselecteerde kwalitatieve producten en schaalvergroting kan een ondernemer een Food & Beverage concept consistent runnen. Over locaties heen kan dezelfde consistentie en kwaliteit aan de eindklanten gegarandeerd worden.
De grootste voordelen van Food & HoReCa franchise concepten :
- Het concept heeft zich reeds bewezen : er zijn tal van andere locaties die u voorgaan en waar er voldoende vraag is naar de producten
- Beproefd business model : door de historische cijfers van de andere verkooppunten kan u het succes op voorhand goed inschatten
- Meestal geen ervaring vereist, wel passie : de franchisegever geeft u uitgebreide opleiding en begeleiding om de succesfactoren van het concept onder de knie te krijgen en zal u gedurende het ganse traject blijven ondersteunen en adviseren
- Goedkoper gecontroleerd inkopen : door de schaalgrootte van het netwerk profiteert u van goedkopere aankopen van de belangrijkste producten. Ook is de kwaliteit van de producten en leverancier vooraf afgetoetst
- Inspelen op de nieuwere trends : het concept blijft evolueren en speelt in op nieuwe trends, die verantwoordelijkheid ligt bij de Franchisegever
Nieuws

Recht op deconnectie: wat moeten werkgevers doen?
Lees meer

Provisie voor het vakantiegeld van werknemers in 2025
Lees meer
Het inspirerende traject van Morgan bij Kiabi: van werknemer tot franchisenemer
Lees meer
Geen vergunning voor Jumbo in Roeselare, wel in Dilsen
Lees meer
Nieuwe Belchicken opent op Koning Astridplein in Antwerpen
Lees meer
Heropening Carrefour Market Zulte: “Duurzame make-over van vloer over koelsysteem tot verwarming”
Lees meer