Heytens

Wat is een Master franchise?

Wat is een Master franchise?

Master franchise uitgelegd

Master franchise wil zeggen dat een buitenlandse franchiseformule haar concept wil uitbreiden in een ander gebied. Dit is een expansiemethodiek die veel wordt toegepast bij internationale franchiseformules die zich op de Belgische markt willen vestigen. 

Aan de hand van een Master franchise contract worden vele samenwerkingsafspraken vastgelegd alsook de minimumvereiste expansie doelen. In ruil voor een éénmalige vergoeding (Master fee) worden de rechten toegekend aan de masterfranchisenemer om de commerciële formule in een exclusief gebied te ontwikkelen. De masterfranchisenemer krijgt het recht om licenties uit te geven aan derden (sub franchisenemers) om de franchiseformule te exploiteren. 

Snelle groei door Master franchise

Deze constructie stelt de master in staat om in relatief korte tijd naar een substantiële omvang te groeien. Het voordeel voor een franchisemerk is dat zij snel in verschillende markten kunnen groeien door gebruik te maken van de lokale kennis. 

Voor wie is een Master franchise geschikt?

Het ontwikkelen van een Master franchise vereist kennis en ervaring in de sector en de markt, maar vooral gedreven ondernemerschap. Het uitwerken van een bewezen concept in een nieuw territorium vraagt een duidelijke strategie. Een beperkt team zal de verkooppunten begeleiden naar een succesformule in het exclusieve gebied en daarbij het potentieel maximaliseren. Deze succesvolle vorm van expansie vergt doorgedreven kennis over franchise en het is aan te raden u te laten begeleiden door een expert met voldoende kennis in Master franchising zodoende lange termijn succes te garanderen.

Wat kost een Master franchise?

Om met deze commerciële formule te mogen starten, moet er vrijwel altijd een éénmalig bedrag (Master fee) worden betaald. Daarnaast is er ook sprake van een omzet afhankelijke afdracht (royalties genaamd) voor het gebruik van het systeem (operating system) en het merk. Verder kan er sprake zijn van een bijdrage in de marketingkosten.

Vindt uw geschikte Master Franchise Concept via Franchise.be

Denkt u het juiste profiel te hebben als potentiële Master Franchisenemer in België? Boek dan hier rechtsreeks een online meeting met onze Master Franchise Expert die u naar de geschikte opportuniteit zal leiden.


Franchises in de kijker

Totaaloverzicht

250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis