Registreren
 • Gecon: Preventief Actief

  Preventie en bescherming op het werk staan meestal niet bovenaan op het to do-lijstje van de gemiddelde kmo. Bovendien hebben bedrijven hieromtrent vaak onvoldoende kennis van zaken in huis. “Gecon neemt dit beleid nagenoeg volledig uit handen van de werkgever, zodat die zich volop kan focussen op zijn corebusiness”, vertelt zaakvoerder Wim Geentjens.

  Gecon, 28-05-2020

 • De 10 belangrijkste lessen voor Franchisegevers uit “The Founder”

  Gebruikmakende van het verlengd weekend om de recente film over Mc Donalds nogmaals de bekijken, komen een aantal herkenbare valkuilen voor Franchisegevers heel sterk op de voorgrond. Alhoewel het script voor een stuk gehollywoodiseerd is, blijft het een kaskraker die vooral enkele zeer levensbelangrijke lessen over franchising in de verf zet, dewelke trouwens gelden voor alle franchise sectoren.

  Nick Boury, 25-05-2020

 • Achter elke crisis gaan er opportuniteiten schuil

  Bij een crisis kunnen we besluiten te lijden, te klagen of zelfs te handelen. De geschiedenis is rijk aan deze successen die midden in een storm zijn opgebouwd. De kansen zijn er, durf ze te grijpen en aangezien we niet de mogelijkheid hebben om het verleden aan te passen, en ga er voor !

  Business Doctors, 22-04-2020

 • Franchisenemers werven in het digitale tijdperk met Franchise.be

  De werving van nieuwe franchisenemers maakt een ware revolutie door. Websites, sociale media en e-mailmarketing spelen een steeds belangrijkere rol. Ook Franchise.be volgt deze nieuwe trends van Franchise rekrutering zeer dichtbij op, en is volop bezig met het implementeren van een uitgebreide digitale marketingstrategie.  Daar wij op korte termijn de eerste resultaten verwachten wensen wij dit even met jullie te delen.

  Franchise.be, 08-04-2020

 • Commerciële huurovereenkomst en Covid-19 voor franchise in België

  Kan de huurovereenkomst door de ene partij worden beëindigd zonder toestemming van de andere? Kan de huurder zijn huurovereenkomst behouden zonder de huur te betalen?

  Pierre Demolin, 07-04-2020

 • Hoe herstelt u uw bedrijf in deze moeilijke tijden?

  Door mijn activiteiten kwam ik regelmatig in contact met moedige en gemotiveerde ondernemers die hun bedrijf willen veranderen. Als het leven van een ondernemer rijk is aan ontmoetingen, ontdekkingen en ... uitdagingen die moeten worden aangegaan, zijn de situaties soms onverwacht en gevaarlijk. Situaties waarvoor de manager niet altijd voorbereid is.

  Business Doctors, 07-04-2020

 • Hoe merken de corona crisis zullen helpen overwinnen

  De corona crisis zorgt voor een nooit geziene onzekerheid in onze levens, zowel wat betreft de acute gezondheidsrisico’s als inzake de economische gevolgen die naar alle waarschijnlijkheid zullen volgen op de epidemie. Het is wellicht van WOII geleden dat we nog zo in een massale kramp schoten en zelfs de aanslagen van maart 2016 legden het land niet op zo’n ingrijpende manier lam als de huidige pandemie.

  Pavlov Branding, 06-04-2020

 • 4 tendensen voor franchise rekrutering in Corona tijden

  Franchise.be volgt de franchise rekrutering statistieken op dagelijkse voet, zowel voor onszelf maar zeker ook voor onze klanten. In deze uitdagende tijden van rekrutering willen we de franchisegever wereld blijven informeren. Hieronder een aantal tendensen voor zowel tijdens als na de corona crisis.

  Franchise.be, 30-03-2020

 • Op welke verzekeringen kunt u een beroep doen in tijden van corona?

  De overheid nam de voorbije dagen al heel wat ingrijpende maatregelen om de verspreiding van het virus zo snel mogelijk in te dijken. Ook franchise ondernemers doen er alles aan om hun werknemers zo goed mogelijk te beschermen. Maar wat als u als ondernemer zelf ziek wordt of in quarantaine wordt geplaatst? En wat als u tijdelijk uw wedde moet stopzetten?

  Franchise.be, 23-03-2020

 • Enkele tips om uw franchisenetwerk te beschermen tegen het coronavirus

  In deze moeilijke periode is voorzichtigheid geboden vooral indien u algemene economische zorgen beleeft en niet bereid bent om de handdoek in de ring te willen gooien. Hier zijn enkele tips om te lezen, te reageren en te delen. Ze zijn geldig voor alle bedrijven, zelfs zonder franchising of geassocieerde handel. We bereiden uitwisselingen over dit onderwerp voor alle leden voor.

  Jean Samper, 23-03-2020

 • Voorlopige steunmaatregelen voor ondernemingen tijdens de coronacrisis

  De huidige pandemie is een enorme uitdaging voor zelfstandigen en bedrijven. De overheden stellen steunmaatregelen voor om deze periode te overbruggen. Het is niet eenvoudig als ondernemer om het bos door de bomen te zien. Daarom bundelden wij voor u alle maatregelen hieronder met steeds een concreet stuk ‘hoe en wanneer indienen’. We zullen dit ook zoveel mogelijk bijwerken als er meer info is.

  Franchise.be, 18-03-2020

 • Vermijd stand still voor (Franchise) ondernemers tijdens Corona crisis

  We leven sinds enkele dagen in een uiterst onzekere periode voor ons Franchise bedrijf. U zal ongetwijfeld verscheidene interne operationele maatregelen aan het nemen zijn. Het is geen “business as usual” maar alle hens aan dek om hier zo goed mogelijk uit te komen. Doch kunnen wij van deze periode gebruik maken om onze (Franchise) activiteiten verder te optimaliseren

  Franchise.be, 18-03-2020

 • Hoe blijven online communiceren tijdens deze pandemie

  Je kan er niet meer langs. Quarantaines, lock-downs, corona en alle termen gepaard met deze pandemie. Toch blijft het uiterst belangrijk om jouw volgers blijvend te informeren. Momenteel zijn veel mensen thuis en gekluisterd aan hun smartphone, tablet of pc. Gebruik dit positief en geef jouw doelpubliek iets informatief. Maar wat is nu professioneel en attente online communicatie?

  Studio JPO - Judith Pollie, 18-03-2020

 • Ondernemen met je echtgenoot

  Elke menselijke samenwerking brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee, een samenwerking tussen echtgenoten is geen uitzondering.  Hoeveel van ons hebben onze wederhelft niet ontmoet in een professionele omgeving? Maar hoe zit het eigenlijk met die samenwerking?

  Business Doctors, 11-03-2020

 • Na België heeft nu ook Nederland haar franchisewet

  Een gezondere machtsbalans tussen franchisenemer en -gever, meer transparantie bij het sluiten van een overeenkomst en een betere informatievoorziening over ontwikkelingen rondom de franchiseformule. Dat zijn de belangrijkste speerpunten van de nieuwe franchisewet die naar de Tweede Kamer is gestuurd.

  04-03-2020

250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis