Alvo - April/Mei

Waarom de huidige markt rijp is voor franchisegroei

Franchising kan de ideale gelegenheid zijn voor een starter die voor het eerst een nieuw bedrijf wil starten.

In een unieke tijd als deze denken zowel ondernemers als werknemers na over hun volgende professionele stappen en hoe ze het best succesvol kunnen zijn in de toekomst. Gelukkig voor degenen die klaar zijn om de volgende stap te zetten, toont de geschiedenis een positief perspectief, aangezien succesvolle ondernemers vaak geboren worden na een recessie of een grote historische gebeurtenis. Het is zelfs zo dat Franchise formules de toekomst met veel meer vertrouwen tegemoet zien dan ondernemers in het algemeen, 98 % van de franchise formules verwacht de coronacrisis te overleven.

Zoals het Entrepreneur Magazine ons er onlangs aan herinnerde, hebben historische gebeurtenissen zoals de economische recessie na een 100-jarige oorlog tussen Engeland en Frankrijk een belangrijke innovatieperiode in de landbouw op gang gebracht. Nog meer moderne gebeurtenissen zoals de SARS-pandemie hebben het retaillandschap in Azië veranderd dankzij een klein bedrijf dat Alibaba heet. En op dezelfde manier werd in de VS in een recessiestudie na 2008 in het Journal of Economics and Management Strategy melding gemaakt van de grootste toename van het ondernemerschap in de recente geschiedenis van de VS. Bovendien is meer dan de helft van de Fortune 500-organisaties tijdens eerdere recessies op de berenmarkten van start gegaan.

In crisistijden kunnen ondernemers kansen vinden.

Met gegevens als deze, voor degenen die op zoek zijn naar het starten van een nieuw bedrijf of het uitbreiden van hun bestaande bedrijfsportefeuille, is nu een geschikt moment om te handelen. Het huidige economische klimaat biedt een gezamenlijke vastgoedmarkt en bedrijfsvriendelijke bankproducten en -tarieven. Meer specifiek, de huidige vastgoedmarkt biedt mensen unieke mogelijkheden die anders misschien niet beschikbaar zouden zijn, omdat verhuurders ervoor willen zorgen dat ze huurders hebben. Bovenop de specifieke vastgoedkansen, tijdens zo'n ongekende tijd in de economie, zijn investeerders op zoek naar harde activa zoals onroerend goed die een lange termijn investering en een grote wederverkoopwaarde bieden.

Zelfs met deze ongekende voordelen voor ondernemers, gekoppeld aan de historische gegevens, kan het starten van een bedrijf voor sommigen een stressvol proces zijn en een enorme sprong voorwaarts. Dus, wat is de beste manier van handelen voor degenen die klaar zijn om de sprong te wagen, maar niet te veel willen riskeren?

Franchising : Ondernemen met beperkt risico

Het antwoord is eenvoudig: franchising. Franchising is de ideale gelegenheid voor degenen die voor het eerst een nieuw bedrijf willen starten, vooral als het een nieuwe industrie is. Alle Belgische Franchisegevers bieden een bedrijfsondersteunend team dat de franchisenemer gedurende het hele proces zal bijstaan. In het vastgoedontwikkelingsproces bieden franchisegevers een toegewijd team van vastgoedprofessionals die helpen bij het bepalen van de beste locatie op basis van demografie en trends in de markt. Een team van deskundigen is altijd een waardevolle aanwinst binnen een franchisesysteem, maar is vooral van vitaal belang tijdens deze unieke omstandigheden, omdat ze de huidige marktomstandigheden in de gaten houden om ervoor te zorgen dat elke gelegenheid een franchisenemer voor succes zal opzetten.

Begeleiding naar succes

Door het kiezen voor een franchise, zijn franchisenemers nog steeds in staat om hun eigen baas te zijn en hun eigen beslissingen te nemen, maar zonder de stress van het starten van een bedrijf vanaf nul. Franchises bieden de bedrijfseigenaar een bewezen track record, business plan en bedrijfsondersteuning die hen zal begeleiden naar succes, terwijl ze tegelijkertijd de professionele vrijheid hebben waar ze naar op zoek zijn.

Een andere overweging voor degenen die op zoek zijn naar een nieuw bedrijf is wat voor soort franchisemodel zal floreren tijdens het COVID-19-tijdperk, maar zal ook een lange levensduur bieden. Aangezien we ons allemaal aanpassen aan het nieuwe normale gedrag, verandert het gedrag van de consument de manier waarop bedrijven werken en heeft het invloed op de manier waarop de consument in de toekomst met merken zal omgaan. Denk maar aan het succes van “Take away” en online bestellen.

Hoewel de aanvankelijke voorspelling voor de zakelijke markt onzeker leek, zijn de recente voorspellingen dat de economie zich sneller zal herstellen dan voorheen. Door de unieke en tijdige mogelijkheden die de vastgoedmarkt en de banken op dit moment bieden, zou dit het beste moment kunnen zijn om uw volgende zakelijke stap te zetten.

Record aantal kandidaat franchise ondernemers in 2020

Veel kandidaat ondernemers reageren op deze manier. Sommige vragen zich af of er überhaupt nog interesse is in franchising na de lockdown. Het antwoord is volmondig ja, na een geweldige opstoot van het aantal Franchise kandidaturen in Mei heeft de trend zich verdergezet in 2020.

 


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis