Sodalis - November/Januari

Een franchise versus eigen concept; wat kies jij?

Start jij een geheel nieuw concept en ga jij daarmee voor de volledige vrijheid van een eigen bedrijf? Of sluit je aan bij een bewezen, succesvolle franchiseformule en wordt jij een franchisenemer? Om je te helpen kiezen, beantwoorden wij de belangrijkste franchise-vragen voor jou.

Wat is franchising?

Als franchisenemer werk jij samen met de franchisegever. Tegen een vergoeding maak jij gebruik van een al bewezen, succesvolle formule. Hierdoor kent de klant jouw merk en is hiermee vertrouwd. Daarnaast regelt de franchisegever veel zaken zoals marketing, inkoop en de inventaris. 

>>>Meer uitleg over “wat is franchise

Zijn alle franchise formules hetzelfde?

Er zijn zachte en harde franchiseformules. Bij de harde is veel vastgelegd, terwijl je bij de zachte meer vrijheid het. 

Hoe kies ik de juiste franchiseformule?

Er zijn vele soorten franchises. Neem daarom de tijd voor een secure selectie. Kijk rond op Franchise.be en maak een voorselectie, bezoek daarnaast zoveel mogelijk franchises en praat met andere franchisegevers en –nemers. Oriënteer op de passende franchise concepten.

Is een franchise duur?

Nee, dat hoeft niet. Franchisegevers vragen vaak om een instapbedrag, maar het is een investering waarvoor jij veel terugkrijgt. Denk aan training, ondersteuning en uiteraard de waarde van de merknaam. De hoogte van de instapkost varieert per franchiseformule. Onderzoek, ken de kosten en weet wat jij hiervoor terugkrijgt. Oftewel wat is jouw ROI (Rendement Op Investering)? Ook geven sommige franchisegevers een startkrediet en verstrekken banken sneller een lening. En als startende ondernemer is alle hulp welkom... Ontdek wat de kost een franchise nu echt aan de franchisenemer.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis