Yves Rocher - Q4 2021
 • 5 tips voor franchisenemers om je administratie op orde te houden

  Als ondernemer is het belangrijk dat je je administratie op orde hebt. Je bent tenslotte zelf verantwoordelijk voor je inkomsten en uitgaven, plus alles wat daarbij komt. Dit geldt soms ook voor franchisenemers. Dat je onderdeel bent van een franchiseformule, betekent niet altijd dat je de administratie kunt laten voor wat het is. Het kan namelijk zo zijn dat jij hier zelf voor moet zorgen.

  De Nationale Franchise Gids, 29-09-2020

 • 10 redenen waarom een franchise beter is dan een start-up

  U wilt zelf gaan ondernemer. Het starten van een nieuw bedrijf is altijd een uitdaging. U moet zich afvragen of u moet investeren in een franchise concept of een eigen concept uit de grond moet stampen? Hier zijn 10 zeer goede redenen waarom een franchise beter is dan een start-up.

  Nick Boury, 31-07-2020

 • Kleine dip als kersverse franchisenemer? Geen nood!

  Voor veel kersverse franchisenemers zal dit bekend voorkomen: je hebt je maandenlang in verschillende franchiseformules verdiept. Vestigingen bezocht, gesprekken gevoerd, documenten bekeken en uiteindelijk je keuze gemaakt. Na het tekenen van het contract ga je met een glimlach op huis aan, maar niet lang daarna voel je toch een kleine dip.

  Franchise.be, 24-01-2020

 • Bent u als franchisenemer goed beschermd?

  Wie beslist om zelf een franchisenetwerk uit te bouwen, investeert heel wat energie in de opstart en uitbouw van de onderneming. En dan worden de bijkomende risico’s wel eens over het hoofd gezien. De impact op de eigen financiën en op het gezin kan nochtans groot zijn. Maar waar moet ik als franchisenemer op letten? Met deze tips beschermt u zowel uw gezin, uw onderneming als uzelf.

  Vandelanotte, 20-01-2020

 • Waarom falen Franchisegevers (en Franchisenemers)?

  Je hebt beslist om te ondernemen met een franchise merk na het afwegen tussen een franchise vs. uw eigen concept, goede keuze want dat vergt veel voordelen. Voordat je in een franchise investeert, moet je zorgen dat je je franchise uit de problemen kan houden.

  Franchise.be, 11-06-2019

 • Gratis informatie gesprek voor alle kandidaat franchisenemers

  Zodoende een nog kwalitatievere dienst te verlenen aan zowel de franchisegevers als de franchisenemers is Franchise.be recent gestart met het telefonisch informeren en interviewen van alle kandidaat franchisenemers.

  Franchise.be, 06-03-2019

 • Een franchise versus eigen concept; wat kies jij?

  Start jij een geheel nieuw concept en ga jij daarmee voor de volledige vrijheid van een eigen bedrijf? Of sluit je aan bij een bewezen, succesvolle franchiseformule en wordt jij een franchisenemer? Om je te helpen kiezen, beantwoorden wij de belangrijkste franchise-vragen voor jou.

  Franchise.be, 05-03-2019

 • Harde of zachte franchiseformule; wat past bij jou?

  Jij wilt franchisenemer worden, maar het antwoord op de vraag “Ga ik voor een harde of zachte franchiseformule?” blijft uit. Want in hoeverre is er een wezenlijk verschil en waarin verschillen zij? Franchise.be geeft antwoord.

  Franchise.be, 26-02-2019

 • Oriënteren op een passende franchise

  Vleugels uitslaan en eigen baas zijn; een droom of werkelijkheid? Wanneer u huiverig bent om de zekerheid van een vaste baan achter u te laten, is franchise een optie. Het biedt u de vrijheid om eigen baas te zijn en doordat u aansluit op een succesformule, slaapt u ‘s nachts rustig door. Maar welke franchiseformules zijn er en hoe maakt u een keus? Deze zes stappen helpen u vooruit.

  Franchise.be, 17-01-2019

 • In vijf stappen naar een succesvolle franchise onderneming

  Als nieuwe ondernemer en een nog kersversere franchiser, is de wirwar aan informatie eindeloos. Maar wat zijn de belangrijkste punten? Franchise Partners deelt vijf stappen om u op weg te helpen.

  Franchise.be, 07-01-2019

 • De voordelen van een franchisenemer

  Franchise all the way! Maar waarom? Omdat starten als franchisenemer minder risicovol is (kan zijn), met name in bepaalde branches. Daarnaast kent een franchiseformule vele voordelen. En welke dat zijn? Franchise.be zetten enkele voordelen voor u op een rij.

  Redactie Franchise.be, 07-12-2018

 • Wat kost franchisen nu echt aan de franchisenemer?

  Een eigen franchisefilliaal openen betekent eerst investeren en later de (financiële) vruchten plukken. Dat weten de meeste aanstaande franchisenemers ook wel, maar ze verkijken zich soms op hoeveel geld je er de eerste jaren aan kwijt bent. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op de vraag hoeveel franchisen je nou echt kost.

  Nick Boury, 31-05-2018

 • Kiezen voor franchising

  Kiezen voor franchising is een weloverwogen stap. De keuze van de franchisegever, het product, een passend contract,... zijn mogelijke kopzorgen in uw zoektocht naar een eigen zaak. Via deze checklist wil Belgische Franchise Federatie u een leidraad bieden in dit proces. Rond de meest kritische thema's, zijn we u nabij met een aantal vragen. Zo willen we u helpen om de mogelijkheden en de grenzen van uzelf en uw project beter te ontdekken en zo het geheel eens op een rijtje te plaatsen.

  Nick Boury, 29-05-2018

 • Vormen van franchising

  Franchising kan diverse vormen aannemen. Het kan gaan om productie, distributie, diensten, industriële of masterfranchising. Hieronder situeren we deze vormen van franchising, samen met een aantal gekende voorbeelden.

  Nick Boury, 29-05-2018

 • Hoe bouw je een goede relatie op tussen franchisenemer en -gever?

  Slechte communicatie, verkeerde verwachtingen en te weinig (of juist te veel) betrokkenheid leiden regelmatig tot een falende franchisevestiging. Hadden beide partijen nu maar wat beter hun best gedaan om elkaar te begrijpen en ondersteunen. In dit artikel lees je tips om de vaak verkeerd begrepen relatie tussen franchisegever en -nemer te verbeteren.

  Nick Boury, 29-05-2018

250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis