Delitraiteur - Oktober/November/December

Vulco ABC Banden Franchise slaat nieuwe richting in

De Aalterse Banden Centrale werd in 1982 opgericht door de vader van huidig zaakvoerder, Gunther Kindermann. Gunther nam de zaak 17 jaar geleden over. “De markt verandert snel en als bandencentrale is het een uitdaging mee te evolueren”, zegt Gunther. “Daarom is het tijd voor ons bedrijf om een nieuwe richting in te slaan.” Eind 2020 besloot Gunther zich dan ook aan te sluiten bij het Vulco-netwerk om verder te gaan als Vulco ABC Banden.

“Nadat ik de zaak had overgenomen van mijn vader, ben ik doorgegaan op basis van mijn eigen ideeën en systemen. Met de toetreding tot Vulco wil ik de zaak verder uitbouwen en evolueren met het advies van een externe specialist”, zegt Gunther. “Bandencentrales worden geconfronteerd met nieuwe ontwikkelingen, zoals elektrische en hybride voertuigen, ADAS-systemen, connectiviteit, autodelen en nieuwe internationale vlootbeheerders. Ook het aankoopgedrag van onze klanten wijzigt zeer snel.”

Als eerste stap heeft Gunther Kindermann zijn zaak volledig gerenoveerd. Hij heeft de werkplaats, de receptie en de wachtruimte heringericht om zo een snelle en veilige service te kunnen bieden, met respect voor de coronamaatregelen. Ook hebben alle monteurs dit jaar een HEV-certificaat behaald, zodat ze opgeleid én gecertificeerd zijn om te werken aan alle elektrische en hybride voertuigen.

Tot slot heeft Gunther Kindermann een investeringsplan opgesteld om ook in 2022 zijn zaak nog verder aan te passen, naar aanleiding van de Vulco-kwaliteitsaudit die door Educam werd uitgevoerd. In het kader van deze klantentevredenheidsaudit werd de bandencentrale op 60 punten gecontroleerd. Het doel van deze audit is de ondernemer zijn zaak te laten zien door de ogen van zijn klant. Na de audit krijgt elke Vulco-ondernemer een halve dag coaching en wordt een actieplan met verbeterpunten opgesteld.

Op dit moment telt het team van Vulco ABC Banden 3 monteurs. In juli 2019 kwam Nathalie Van Houte het team versterken als commercieel medewerker aan de balie. Bij Vulco ABC Banden worden momenteel 8.000 personenwagenbanden, 200 motorbanden en een 100-tal vrachtwagenbanden per jaar gemonteerd.

Over Vulco:

Vulco is een franchiseformule met meer dan 700 aangesloten bandenspecialisten en garages in 9 landen. De franchisenemers zijn zelfstandige ondernemers. Zij verzorgen banden- en onderhoudsservices voor zowel privévoertuigen als lease- en fleetwagens van elk type, van motoren en personenwagens tot vrachtwagens en industriële voertuigen. Vulco maakt deel uit van Goodyear Dunlop Retail Partners (GDRP) en telt meer dan 2.500 aangesloten vestigingen in Europa. In België telt GDRP op dit moment 27 vestigingen: 8 onder de naam Vulco en 19 onder de naam Uw Bandenspecialist/Votre Spécialiste du Pneu.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis