KingRibs staat voor kwaliteit afhaalmaaltijden; het zijn ribbetjes die bij je thuis worden gebracht. Het is meer dan gewoon fastfood, dankzij het feit dat Alladin er echt naar streeft een premium concept te zijn. Het eten is van hoge kwaliteit, iets waar Mauro zelf sterk achter staat. “Het is een afhaalrestaurant, maar ik denk niet dat veel concurrenten zulke kwaliteit kunnen bieden”, zegt Mauro.

Mauro werd bijna een jaar geleden franchisenemer van KingRibs. “Ik werd vooral overtuigd door de overtuigingskracht van Alladin en het sterk concept”, aldus Mauro. “Ook al wilde ik sowieso voor mezelf beginnen, het concept was voor mij van groot belang. Kingribs is een doordacht concept dat nergens anders bestaat.”

Hoe is het avontuur begonnen?

“Ik werd uitgenodigd in de zaak van Alladin om enkele items van zijn menukaart te proeven en meer uitleg te krijgen over het concept. Het was natuurlijk allemaal erg lekker, waardoor ik er meteen achter stond. Daarna nam ik even de tijd om over de beslissing na te denken. Maar ik merkte al snel dat Alladin er voor ons zou zijn en dat dit een winstgevend concept is. Bovendien bespraken we ook een budget, dat niet werd overschreden, wat ik erg op prijs stelde.”

Had u enige ervaring voordat u begon?

“Ik ben thuis niet echt de kok, dus ervaring in de keuken heb je zeker niet nodig!” geeft Mauro toe. “Aangezien ik geen ervaring had met koken of zelfs horeca, heb ik dankzij Alladin eigenlijk veel geleerd. Dankzij mijn passie en een zeer uitgebreide opleiding heb ik alles kunnen opsteken. Dit gaf me de nodige voorbereiding en kennis om voor mezelf te beginnen.”

Ondersteuning

Op het gebied van marketing worden franchisenemers volledig ondersteund. Er worden onder andere promotiefilmpjes gemaakt en social media worden compleet voorbereid door de franchisegever. Zelfs de marinades die gebruikt worden in de franchises worden voorbereid. “Dat is natuurlijk het grote voordeel van franchisenemer zijn bij KingRibs: veel dingen worden voor mij gedaan, ik hoef niet alles zelf te doen”, verklaart Mauro.

“Als franchisenemer word ik overal voor aangestuurd. De franchisegever helpt me met het promoten van mijn zaak en het vinden van oplossingen. Daarbij probeert hij ook zelf aanwezig te zijn en te kijken of er verbeteringen mogelijk zijn. Verder is het belangrijk te vermelden dat ik nog steeds de vrijheid heb om te doen wat ik wil, zolang ik maar een bepaalde kwaliteit kan garanderen.”

LEESTIP >>> Franchise KingRibs zet veroveringstocht verder en opent ook filiaal aan Oude Vest: “Voor wie écht lekkere spareribs en burgers wil”

Hoe ziet uw normale week eruit als franchisenemer van KingRibs?

“Normaal gesproken draai ik de shift van 16.30 uur tot 21.00 uur, wanneer we daadwerkelijk open zijn. Natuurlijk is er een beetje voorbereiding, want de groenten worden bijvoorbeeld vers bereid. Ik reken dus een half uur tot een uur voor de voorbereiding en een goed half uur na de dienst om op te ruimen. Daarnaast ben ik één keer per week vanaf het middaguur aanwezig om de zaak grondig schoon te maken, omdat de grill en de frituur intensief worden gebruikt. Tot slot worden de producten twee keer per week geleverd, dus ben ik er iets eerder op die dagen.”

Franchisenetwerk

“Momenteel zijn er zeven franchisenemers en komen we regelmatig bijeen. Laatst hebben we bijvoorbeeld de menukaart doorgenomen om mogelijke verbeteringen te bespreken. Ook hebben we samen nieuwjaar gevierd, wat waarschijnlijk een jaarlijkse traditie wordt. Er is dus een sterk netwerk waarmee ik graag samenwerk.”

Twijfel je nog om je bij KingRibs aan te sluiten?

Waag de sprong! Financieel gezien zijn de beschikbare middelen om te investeren zeer goed. Er wordt een budget vastgesteld en gerespecteerd. Je wordt op de voet gevolgd en alles is voorbereid om succesvol te zijn.

Het concept is zeer aantrekkelijk voor klanten omdat het van hoge kwaliteit is. Als franchisenemer hoef je dus niet bang te zijn voor omzet of succes. Dus ik zou zeggen: als je iets goeds vindt waar je 100% achter staat, dan lukt het sowieso.

Wij zijn negen maanden geleden geopend. We zien dat we nog steeds sterk groeien voor een keten die nog niet zo groot is. Dus waag de sprong, het is de moeite waard!”

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?