Registreren

Greenyard in zee met Duitse supermarktreus REWE

Groente- en fruitverkoper Greenyard gaat in Duitsland een joint venture aan met supermarktketen REWE. Het Belgische bedrijf wordt leverancier van REWE’s rayon groente en fruit.

Greenyard en REWE richten Fresh Solu­tions op om de REWE-supermarkten van verse groenten en fruit te voorzien. Beide partijen vragen de Duitse mededingsautoriteit de samenwerking goed te keuren. REWE bezit5 procent van Fresh Solu­tions.

Greenyard zal een groot deel van de verse groenten en fruit aanleveren die REWE in zijn supermarkten verkoopt. REWE boekte in 2019 in Duitsland met zijn 3.600 winkels 24,5 miljard euro omzet. Het is de marktleider van de supermarkten.

Het voorbije jaar kondigde Greenyard nog andere samenwerkingen met supermarktketens aan. Bij het Britse Tesco vult het het diepvriesrayon. Ook met Ahold Delhaize sloot het een nieuw contract voor de ketens Albert Heijn en Delhaize. De jarenlange samenwerking met Albert Heijn verlengde Greenyard. Bij Delhaize is het sinds kort de voornaamste versleverancier.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis