Elke (potentiële) werknemer heeft zijn eigen wensen en eist meer dan ooit dat zijn werkgever dat voor hem mogelijk maakt. Maar met de huidige stijgende loonkosten is dat voor de meeste werkgevers een onhaalbare kaart. Daarom stellen wij voor om een individualiseerbaar verloningspakket op te nemen.

Cafetariaplan

Door een cafetariaplan op te stellen, kunt u zelfs de meest veeleisende (potentiële) werknemer tegemoetkomen in zijn of haar persoonlijke verwachtingen. Het budget dat de individuele werknemer te spenderen heeft, kan samengesteld worden op diverse manieren: inruil van bonussen, percentage van het brutoloon, in één pot plaatsen van diverse voordelen of gewoon een bijkomend budget dat wordt voorzien door de werkgever. Vervolgens maakt u als werkgever de keuze waar u wenst op in te zetten. Daarbij zullen ook de strategie en missie als ondernemer een rol spelen.

Wenst u actief in te zetten op duurzaamheid? Dan zal er eerder gekozen worden om de werknemers de keuze te laten tot de aanschaf van een (elektrische) fiets. Een andere belangrijke pijler binnen duurzaamheid zijn opleidingen. Naast de bestaande opleidingen binnen de onderneming, kunt u uw werknemers ook de kans bieden om duurdere opleidingen te volgen die erop gericht zijn zich persoonlijk te ontwikkelen, ongeacht of dat noodzakelijk gerelateerd is aan hun huidige functie.

Werken uw medewerkers vaak van thuis uit? Dan kan u hen faciliteren in de aankoop van het nodige IT- en kantoormateriaal, van bureaustoel tot computerscherm. Of houden uw medewerkers van de nodige tech gadgets? Dan kunt u hen via het cafetariaplan de nieuwste laptop of smartphone aanbieden.

Is uw medewerker eerder op zoek naar een betere work-life balance? Dan verkiest hij misschien wel wat bijkomende verlofdagen.

Tot slot denken ook heel wat werknemers na over hun financiële situatie na hun carrière. Om pensioensparen te stimuleren kan ook worden voorzien in een terugbetaling van hun gedane stortingen.

En wat als dat allemaal niet hoeft voor uw medewerker? Dan laat u dat budget gewoon uitbetalen hetzij via het loon, hetzij via een warrantenplan. Makkelijk, toch?

Heeft u vragen over het loonpakket van uw werknemers? Contacteer dan één van onze experten.
Nieuws
Hardware Vernieuwen 2 400X250
Je hardware periodiek vernieuwen: goed voor je bedrijf Lees meer
recruitment franchise be.png
Wat mag een goede lead van een gekwalificeerde Franchisekandidaat kosten? Lees meer
Sodalis : Expert van de week Lees meer
Online seminarie op donderdag, 13 juni : Welke wettelijke cruciale aanpassingen moet ik nu maken aan mijn PID? Lees meer
Ahold Delhaize presenteert 'Growing Together', haar strategie voor 2028 Lees meer
Carrefour herschikt Belgische directie Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?