Download Gratis uw Franchise startersgids

Carrefour opent hi-tech contactloze winkel in Parijs

Carrefour onthult in Parijs een nieuw, kassaloos winkelconcept: Carrefour Flash 10/10 belooft shoppers dat ze in 10 seconden kunnen winkelen en maar 10 seconden nodig hebben om te betalen. 

60 camera’s, 2000 sensoren

Carrefour heeft nu ook zijn eigen Amazon Go-alternatief in Parijs. Carrefour Flash 10/10 is een hoogtechnologische, kassaloze winkel waar camera’s en sensoren registreren welke producten consumenten in hun boodschappentas stoppen. Om af te rekenen, hoeven klanten in de checkoutzone alleen nog hun aankopen te bevestigen en te betalen. Ze hoeven niks meer uit hun tas te halen of op de band te leggen.

In de winkelrekken zijn 60 HD-camera's en bijna 2000 sensoren ingebouwd. Daarmee worden klanten anoniem gevolgd als een virtuele avatar, die hen wordt toegewezen zodra ze de winkel binnenkomen. Ook de producten die ze oppikken worden automatisch gedetecteerd en vervolgens toegevoegd aan hun virtuele mandje.

Wanneer mensen klaar zijn met winkelen, laten ze hun mandje valideren in een kiosk en betalen ze contactloos. Door een QR-code te scannen, krijgen ze onmiddellijk een elektronische kassabon toegestuurd. Voor klanten die met contant geld willen betalen is er ook een automatische kassa beschikbaar.

LEESTIP >>> Carrefour gaat samenwerken met Meta (Facebook)

Na jaar testen

De Flash 10/10-winkel is een teststore, waar een beperkt dagelijks assortiment van 900 producten beschikbaar is. De naam van het concept staat voor de belofte dat klanten slechts “10 seconden om te winkelen en 10 seconden om te betalen” nodig hebben. Onbemand is de hoogtechnologische winkel niet: er zijn vier medewerkers die de winkel onderhouden en een oogje in het zeil houden. Zij staan ook in voor het klaarzetten van onlinebestellingen, aangezien de winkel ook een “click&collect”-punt voor voetgangers is. 

Het is weliswaar niet de eerste kassaloze winkel van Carrefour. Die eer viel te beurt aan een vestiging in Dubai, uitgebaat door franchisepartner Majid Al Futtaim. Carrefour werkt voor de technologie samen met AiFi, de specialist in kassaloze winkels die ook al partner is van Albert Heijn en Wundermart. De opening in Parijs volgt na een test van meer dan een jaar lang op het hoofdkantoor van Carrefour in Massy.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis