Heytens

Brico’s Makersbeurs markeert 15 jaar van groei

Van productenbeurs tot belevenis

Brico, de toonaangevende doe-het-zelf retailer, opent vandaag met trots de deuren voor de tweede dag van haar jaarlijkse Makersbeurs, een exclusief evenement gericht op de professionele ontwikkeling en het welzijn van haar medewerkers. Het evenement, dat plaatsvindt op 7 en 8 feburari in Brussels Kart Expo, brengt zo’n 2.000 werknemers samen voor een buitengewone belevenis van educatie en plezier.

De Makersbeurs, die zijn oorsprong vindt in de eerste editie die 15 jaar geleden plaatsvond, is geëvolueerd van een traditionele productenbeurs naar een complete belevenis. Gedurende deze tweedaagse ervaren medewerkers een scala aan workshops, variërend van praktische vaardigheden zoals het plaatsen van trappen tot specifieke trainingen voor kassiersters over het gebruik van tools zoals de Bplus-kaart. Daarnaast worden interactieve sessies gehouden over veiligheid, diefstalpreventie en het omgaan met agressieve klanten, om de medewerkers te ondersteunen in hun dagelijkse taken.

De Makersbeurs benadrukt ook de toewijding van Brico's inzet voor duurzaamheid en welzijn. Hoewel de invloed op CO2-reductie voornamelijk tot stand komt door samenwerking met leveranciers, weerhoudt dit Brico er niet van om verdere stappen te zetten. Initiatieven zoals het verbeteren van de isolatie van winkels, het installeren van warmtepompen en het plaatsen van zonnepanelen worden actief nagestreefd. Brico werkt nauw samen met winkeleigenaars om programma's te ontwikkelen die deze initiatieven stimuleren. Daarnaast worden elektrische wagens geïntegreerd in het wagenpark van Brico, als onderdeel van hun voortdurende inzet voor duurzaamheid.

"Dit evenement markeert een mijlpaal in de evolutie van de Makersbeurs," aldus Rudi Schautteet, HR Director bij Brico & BricoPlanit. "Het illustreert onze voortdurende inzet voor de groei en het welzijn van onze medewerkers, evenals onze toewijding aan duurzame praktijken en klantveiligheid."

De Makersbeurs van Brico belooft een inspirerende en leerzame ervaring te worden voor alle deelnemende medewerkers.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis