Belisol - April/Mei/Juni

Belgische vastgoed- en winkelsector willen deel belastingen en heffingen laten schrappen

Zowel de vastgoed- als de winkelsector willen de onroerende voorheffing en de lokale belastingen dit jaar schrappen. “Door de coronacrisis zijn veel winkels verplicht hun deuren te sluiten, maar ze zouden toch diverse belastingen op hun winkel moeten betalen,” aldus de oproep die ook door Comeos wordt gedeeld.

Uitstel van heffingen en belastingen zouden niet genoeg helpen, aldus de oproep. Belgisch Luxemburgse raad voor Retail en Winkelcentra, Comeos, beroepsvereniging van de vastgoedsector en Retail Forum Belgium vragen dan ook gezamenlijk aan de overheid om de onroerende voorheffing en de lokale belastingen voor 2020 kwijt te schelden.

"Dit eerste gezamenlijk standpunt van de "huurders-en verhuurders verenigingen" bewijst de ernst van de crisissituatie in de winkels, doch ook de verbondenheid van alle stakeholders. Laat bovendien deze gezamenlijke oproep ook een duidelijk signaal zijn aan de betrokken overheden om de winkels zo snel mogelijk en op een veilige manier te heropenen. Er is genoegzaam aangetoond dat veilig winkelen in een supermarkt kan, laat dit dan ook toe in andere handelszaken.", zegt Koen Tengrootenhuysen, voorzitter van Retail Forum Belgium.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis