Gecon

192% groei van kandidaat Franchise ondernemers in 2020

 

Ondanks de corona perikelen noteert Franchise.be een sterke stijging van het aantal kandidaat franchise ondernemers in 2020. Zowel bij de Franstalige als Nederlandstalige ondernemers blijft alles wat met voeding te maken heeft de populairste sector.

Statistieken kandidaat Franchisenemers

Bij de start van een nieuw jaar, kijken we steeds reikhalzend uit naar de resultaten van het vorige jaar. Dit jaar nog meer, omdat we sinds vele maanden een sterke vraag van kandidaat franchise ondernemers merkten. In mei merkten we reeds een sterk toegenomen groei van 55 %. Ondanks de corona crisis, waar vele sectoren nadelen ondervinden van de restricties, tonen onze statistieken een groei van 192 % meer aanvragen van kandidaten die willen ondernemen met een franchise concept versus een eigen concept.

(bron : google datastudio)

Gratis eerste consult voor kandidaat franchisenemers

Gezien we merkten dat 2/3 van de geregistreerde kandidaat franchisenemers bij Franchise.be geen voorkeur heeft voor een bepaald merk, krijgen de bezoekers de kans om een gratis oriënterend gesprek te voeren met een Franchise.be expert. Tijdens dit profileringsconsult begeleidt en matcht de Franchise expert, de kandidaat ondernemers met de franchisegevers die voldoen aan hun criteria. Dit zorgt voor een gekwalificeerde match, versus een bezoeker die zijn contactgegevens achterlaat bij zijn favoriete merk waar er in vele gevallen toch geen match blijkt te zijn.

Voor gedetailleerdere statistieken en meer informatie over de kandidaat ondernemers die zich bij Franchise.be registreren, kan u contact nemen met Louis Himpe, Franchise.be Expansion Manager.

De toekomst in franchising

Franchise concepten blijken in het verleden reeds meer crisis bestendig te zijn dan onafhankelijke concepten door het samenbundelen van krachten, know how tussen franchisegever en hun franchisenemers en de andere voordelen. Een sterk merk, met gebundelde aankoop capaciteit en het continue optimaliseren van het concept en assortiment zal in de toekomst nog meer gesmaakt worden als samenwerkingsvorm van ondernemerschap. Tegenwoordig zien wij een sterke toename van franchise concepten in de diensten sector, dus het aantal franchise concepten in België zal enkel maar stijgen.

Voordelen voor Franchisenemers

De sterke franchisegevers ontzorgen hun Franchisenemer van heel wat taken, zodoende de ondernemer zich kan focussen op zijn core business. Een Franchise concept geniet ongetwijfeld van een aantal sterke voordelen die in het huidige uitdagende ondernemersklimaat nog meer tot uiting komen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis