Filta Environmental - Juni/Juli/Augustus

10 redenen waarom een franchise beter is dan een start-up

U wilt zelf gaan ondernemen. Het starten van een nieuw bedrijf is altijd een uitdaging. U moet zich afvragen of u moet investeren in een franchise concept of een eigen concept uit de grond moet stampen? Hier zijn 10 zeer goede redenen waarom een franchise beter is dan een start-up.

Beproefd en getest

In de meeste gevallen is een franchisebedrijf een "beproefde" onderneming dat over een bepaalde periode ontwikkeld is en heeft bewezen commercieel succes te leveren.

Gestructureerde methoden

Een goede franchisegever moet een "blauwdruk voor succes" hebben ontwikkeld die de nieuwe franchisenemer kan overnemen en leren.

Opleiding

Een gerenommeerde franchisegever moet in staat zijn om een uitgebreid en gemakkelijk te leren opleidingsprogramma te bieden dat alle aspecten van de exploitatie van het bedrijf omvat.

LEESTIP >>> 10 stappen om Franchisenemer te worden

Merkaanwezigheid

Een succesvol en bekend franchisebedrijf zal de kracht van de naam hebben die de nieuwe franchisepartner zal helpen om hun succes te “versnellen”.

Ondersteuningssysteem

Een goede franchisegever zal een team van professionals in dienst hebben die er zijn om de franchisenemer te helpen en te ondersteunen om succesvol te worden.

Het delen van beste werk methodes en know how

In een gevestigd franchisebedrijf kan een nieuwe franchisenemer veel hulp en advies krijgen van ervaren franchisenemers die al door de uitdagingen van het opstartproces zijn gegaan.

Sneller rendement op uw investering

Een bekend en gerenommeerd franchisebedrijf zou (in theorie) een snellere ROI moeten opleveren dan een nieuwe onbekende start-up. De meerderheid van de consumenten is eerder geneigd om een pas geopende McDonalds te bezoeken dan een onbekend hamburgerrestaurant dat al jaren draait.

Innovatie

Goede franchisegevers investeren veel tijd, geld en middelen in hun producten of diensten om de concurrentie voor te blijven waarvan de franchisenemer zal profiteren. Een start-up zal (in de meeste gevallen) niet over de capaciteiten of het kapitaal beschikken om op dezelfde manier in O&O te investeren.

Marketing

Een franchisegever heeft een aanzienlijk groter marketingbudget dan een onafhankelijk bedrijf, waarvan een nieuwe franchisenemer kan profiteren om een lokaal bewustzijn op te bouwen. 

Exitstrategie

De kans op het vinden van een koper voor een bekende franchise is veel groter dan bij een onbekende onderneming. De franchisegever kan de lokale franchisenemer meestal helpen om kopers te vinden als ze besluiten om in de toekomst te verkopen. De vraagprijs van een bekende en gevestigde franchiseonderneming moet ook hoger zijn.

 


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis