Download Gratis uw Franchise startersgids

Winkel- en woonproject La Strada in La Louvière stopgezet

La Louvière trekt de stekker uit het omstreden La Strada-project. Er wordt al jaren over de woon- en winkelwijk van 16 hectaren gebakkeleid, maar de coronacrisis heeft nu de genadeslag gegeven.

Met onmiddellijke ingang

Het gemeentebestuur van La Louvière heeft op eigen houtje een einde gemaakt aan het controversiële La Strada-project in de stad. Al sinds 2008 heeft de vastgoedontwikkelaar Wilhelm & Co het plan om er een gebied van 16 hectaren uit te bouwen tot een gemengde zone, met zowel woon- als winkelfuncties. Er zou ook onder meer een museum en een cultureel centrum komen.

De plannen moesten in het verleden al verschillende keren worden aangepast, maar nu oordeelt het stadsbestuur dat het project helemaal niet meer past in de nieuwe sociale en economische realiteit sinds de coronapandemie. Bijgevolg wordt de overheidsopdracht met onmiddellijke ingang beëindigd.

“We hadden geen keus. Dit is een vaststelling op basis van juridische feiten. Onze advocaten zijn heel duidelijk geweest op dat vlak”, laat burgemeester Jacques Gobert optekenen door L’Echo. De socialistische burgervader en Wilhelm&Co-topman Peter Wilhelm zouden niettemin al langer van mening verschillen. De gemeente wil nu een volksraadpleging houden om te zien wat er moet gebeuren met het verlaten stadsdeel, een stadskanker waar vroeger de Faïencerie Boch zijn bedrijfsterreinen had.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis