Donutello - Banner September / Oktober / November

Supermarkten bieden hulp aan overstroomde gebieden

Solidair afronden: met deze actie zamelt Carrefour geld in voor de slachtoffers van de overstromingen in ons land. En Carrefour is niet alleen. Ook andere retailers zoals Lidl en Delhaize ondersteunen de getroffen gebieden.

Sinds zaterdag kunnen klanten van Carrefour aan de kassa kiezen om hun rekening al dan niet naar boven af te ronden ten voordele van de slachtoffers van de overstromingen in België. De actie loopt nog tot en met 31 juli. Het ingezamelde bedrag van de actie solidair afronden zal aan het Rode Kruis worden overhandigd. Eerder doneerde Carrefour printers en bureaumateriaal aan de provincie Luik om de eerste hulp te kunnen organiseren en gingen er een aantal vrachtwagens gevuld met water, voeding en baby-artikelen richting de zes crisiscentra in Chaudfontaine, Verviers, Theux, Tilff, Malmédy en Trooz.

En nu wil de supermarktketen met de actie solidair afronden geld inzamelen. “We hebben een solidaire afronding georganiseerd, maar we hebben ook een noodfonds gelanceerd voor getroffen medewerkers”, laat Aurélie Gerth, woordvoerster van Carrefour, weten. “Een aantal medewerkers van Carrefour hebben hun eigen huis verloren. We hebben een aantal winkels die zijn getroffen waaronder die in Pepinster. Het water stond tot aan het plafond dus er is veel schade. Al het water is momenteel weg, maar alle producten zijn verloren.” De meeste winkels van Carrefour zijn ondertussen weer toegankelijk, maar een aantal winkels moeten nog geruime tijd gesloten blijven. De materiële schade is groot en die winkels moeten bijna volledig heropgebouwd worden.

De overstroomde gebieden krijgen hulp aangeboden van verschillende retailers, zoals Carrefour en Lidl en ook Delhaize draagt een steentje bij. Het voorbije weekend deelde de supermarktketen 10.000 voedselpakketten uit gevuld met onder andere fruit, mondmaskers en toiletpapier. Maar Delhaize bleef zelf niet gespaard van de overstromingen. Een 40-tal winkels raakten betrokken in de natuurramp. Sommige zijn ingestort of overstroomd, andere zitten zonder stroom. En nog andere winkels hebben het moeilijk omdat er geen leveringen mogelijk zijn aangezien enkele wegen niet toegankelijk zijn. Delhaize laat weten dat de heropening van deze winkels nog even op zich kan laten wachten.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis