In april werd Dierendonck nog tot 8ste beste steakrestaurant ter wereld verkozen door Worlds 101 Best Steak Restaurants. En met twee medailles op de World Steak Challenge weet Dierendonck zich nu opnieuw te onderscheiden.

Tijdens deze internationale wedstrijd nemen slagers en vleesproducenten uit de hele wereld het tegen elkaar op met hun beste vlees. Slager Hendrik Dierendonck trok dit jaar naar Ierland met zijn favoriete, gerijpte stukken vlees. En hij kwam dus terug met een gouden en zilveren medaille. Voor deze challenge selecteerde hij stukken die gerijpt worden volgens de oedslach-techniek van zijn vader. Een mooie beloning voor de slager, die deze prijzen opdraagt aan zijn vader. Want die leerde hem de kneepjes van het vak.

Technisch proces

Oedslach is dialect voor oud geslacht of oud vlees. Voor sommige klanten liet vader Raymond bepaalde stukken vlees een paar weken rijpen in de koelkast (waar Hendrik zich als kind vaak verstopte). Beetje bij beetje, als eerbetoon aan zijn vader, maakte Hendrik zich de kunst van het rijpen eigen. En omdat die jeugdherinneringen naar boven brengt, ziet hij zichzelf als de grondlegger ervan.

Via een nauwkeurig technisch proces laten Hendrik en zijn team het vlees minimum acht weken lang rijpen. Dit gebeurt in drie stadia, telkens in een verschillende frigo bij een constante temperatuur, vochtigheid en ventilatie. Zo krijgt het bijna gefermenteerde vlees een nootachtige smaak en malse en romige textuur. Voortaan mag het West-Vlaamse Oedslach-vlees van Dierendonck dan ook tot het beste vlees ter wereld gerekend worden.

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

The choice is yours Net als andere websites, houden we ook van cookies. De cookies die we gebruiken dienen voornamelijk om jouw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken ook cookies omdat we graag meten hoe onze website wordt bezocht. We plaatsen deze cookies alleen wanneer je voorafgaande toestemming hebt gegeven.