In april werd Dierendonck nog tot 8ste beste steakrestaurant ter wereld verkozen door Worlds 101 Best Steak Restaurants. En met twee medailles op de World Steak Challenge weet Dierendonck zich nu opnieuw te onderscheiden.
Tijdens deze internationale wedstrijd nemen slagers en vleesproducenten uit de hele wereld het tegen elkaar op met hun beste vlees. Slager Hendrik Dierendonck trok dit jaar naar Ierland met zijn favoriete, gerijpte stukken vlees. En hij kwam dus terug met een gouden en zilveren medaille. Voor deze challenge selecteerde hij stukken die gerijpt worden volgens de oedslach-techniek van zijn vader. Een mooie beloning voor de slager, die deze prijzen opdraagt aan zijn vader. Want die leerde hem de kneepjes van het vak.
Tijdens deze internationale wedstrijd nemen slagers en vleesproducenten uit de hele wereld het tegen elkaar op met hun beste vlees. Slager Hendrik Dierendonck trok dit jaar naar Ierland met zijn favoriete, gerijpte stukken vlees. En hij kwam dus terug met een gouden en zilveren medaille. Voor deze challenge selecteerde hij stukken die gerijpt worden volgens de oedslach-techniek van zijn vader. Een mooie beloning voor de slager, die deze prijzen opdraagt aan zijn vader. Want die leerde hem de kneepjes van het vak.
Technisch proces
Oedslach is dialect voor oud geslacht of oud vlees. Voor sommige klanten liet vader Raymond bepaalde stukken vlees een paar weken rijpen in de koelkast (waar Hendrik zich als kind vaak verstopte). Beetje bij beetje, als eerbetoon aan zijn vader, maakte Hendrik zich de kunst van het rijpen eigen. En omdat die jeugdherinneringen naar boven brengt, ziet hij zichzelf als de grondlegger ervan.Via een nauwkeurig technisch proces laten Hendrik en zijn team het vlees minimum acht weken lang rijpen. Dit gebeurt in drie stadia, telkens in een verschillende frigo bij een constante temperatuur, vochtigheid en ventilatie. Zo krijgt het bijna gefermenteerde vlees een nootachtige smaak en malse en romige textuur. Voortaan mag het West-Vlaamse Oedslach-vlees van Dierendonck dan ook tot het beste vlees ter wereld gerekend worden.
Nieuws

Voor welke aspecten kan u best expertise gebruiken bij het starten van uw franchise zaak
Lees meer

Is het nu een geschikt moment om te ondernemen met een franchise concept
Lees meer
Het inspirerende traject van Morgan bij Kiabi: van werknemer tot franchisenemer
Lees meer
Geen vergunning voor Jumbo in Roeselare, wel in Dilsen
Lees meer
Nieuwe Belchicken opent op Koning Astridplein in Antwerpen
Lees meer
Heropening Carrefour Market Zulte: “Duurzame make-over van vloer over koelsysteem tot verwarming”
Lees meer