Ixina feb21

StaySafe Cube: de desinfecterende containerunit van Carrefour

Door de coronacrisis moeten retailers - zowel franchisegevers als -nemers - hun winkels voortdurend aanpassen om de best mogelijke bescherming voor het personeel en de klanten te garanderen. Carrefour installeerde daarom in Etterbeek de eerste Disinfect-contuinerunit, omgedoopt tot de #StaySafe Cube.

Klanten kunnen sinds 10 april gebruikmaken van de eerste Disinfect-containerunit die geïnstalleerd is in de Carrefour Market op het Jordaanplein in Brussel. De unit werd vrijdagochtend om 7 uur aan de winkel afgezet. “Het is allemaal heel snel gegaan. We hebben op donderdagavond de toestemming gekregen en onze goedkeuring gegeven”, bevestigt Vincent De Wolf, burgemeester van Etterbeek die dit speciale Carrefour-initiatief ter plaatse kwam ontdekken.

Het doel van dit nieuwe systeem? Een soort sas vormen voor toegang tot de winkel. Klanten worden verwelkomd door een gastvrouw die beschermd is achter een loket. Ze verzoekt klanten die de winkel binnenkomen om hun handen te desinfecteren, maar ook om het handvat van hun winkelkar of winkelmandje te ontsmetten dankzij een spraybenevelaar die desinfecterende alcoholgel verdeelt. Op die manier wordt een strikte nalevering van de preventiemaatregelen gegarandeerd, maar kan ook de ontvangst en toegang tot de winkel, die beperkt is bij alle supermarkten, perfect gekanaliseerd worden.

De #StaySafe Cube is vooral een proefproject. Het is dan ook niet voorzien om dergelijke modules massaal buiten Carrefour te gaan ontwikkelen, vertelt Arnaud Lesne, innovatiedirecteur bij Carrefour. De nieuwe containerunit is een van de vele oplossingen die de supermarktketen implementeert en evalueert in de landen waar de groep aanwezig is en waar de resultaten van gedeeld worden.Het idee is bedacht met een partner van Carrefour België en werd met veel enthousiasme uitgevoegd. Zo werd de container donderdagavond nog vormgegeven. Alle onderdelen worden nu beoordeeld. Daarnaast wordt er ook gepeild naar de reactie van klanten en personeel. Maar die leken vrijdagochtend vrij positief.

Het initiatief toont aan dat de crisis retailers ertoe aanzet om verschillende nieuwe oplossingen te zoeken en te testen. Maar hoe worden ze beheerd bij Carrefour? De hoofdverantwoordelijkheid ligt bij Luc Cooman, directeur health safety and risk management. Al is er natuurlijk ook een hele taskforce opgericht om deze belangrijke kwestie in goede banen te leiden.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis