Quetzal

Starbucks bestormt China: elke 15 uur een nieuwe vestiging

Koffieketen Starbucks heeft nu meer vestigingen in het buitenland dan op z’n Amerikaanse thuismarkt. Dat is vooral te danken aan de sterke expansie in China.

Internationale expansie

In de VS vinden consumenten al een koffiebar van Starbucks op elke hoek van de straat. Vandaag zet het bedrijf vooral sterk in op internationale expansie. Sinds kort zijn de buitenlandse operaties voor de keten groter dan de binnenlandse. Er zijn nu officieel 14.606 koffiebars in de VS en 14.687 in alle andere landen samen.

De snelst groeiende markt voor de retailer is China, waar Starbucks nu meer dan 3.500 locaties heeft in 148 steden. Aan die groei komt voorlopig geen einde: de keten plant 2.000 bijkomende winkels en opent er elke 15 uur een nieuwe vestiging. Bovendien innoveert het bedrijf sneller in Azië dan elders – bijvoorbeeld met bezorgen. Toch moet Starbucks op z’n hoede blijven: een agressieve lokale concurrent is Luckin Coffee, met nu al 2.000 Chinese vestigingen.

Bron : Retail Detail


Reageren


Reacties

  • Ordek

    Beste, Kunnen we eens samen komen voor een gesprek? Ik ben wel geïnteresseerd maar ik zou graag informatie willen. Mvg, Ördek Yilmaz

250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis