Gecon

Spar toont sterke groeicijfers

Supermarktketen Spar International zet zijn expansie verder. Voor het derde opeenvolgende jaar groeit de omzet met meer dan 5%.

335 nieuwe winkels

De totale omzet van de groep bedroeg vorig jaar 35,8 miljard euro, een groei van 5,4%. De belangrijkste markt van de groep is West-Europa met een zakencijfer van 22,1 miljard euro. Gemiddeld ging de omzet in deze regio met 4,1% omhoog. Spar België groeide met 5,1% en Spar Nederland met liefst 15,8%: daar werkt de keten trouwens aan een heuse transformatie van het winkelnetwerk en wil ze af van haar oude imago. In Oostenrijk is Spar al jaren de snelst groeiende supermarkt: het bedrijf haalt er intussen een omzet van 6,88 miljard euro en investeerde fors in nieuwe winkelpanden (foto).

Centraal en Oost-Europa is de grootste groeiregio voor de groep. Het bedrijf zag zijn inkomsten er toenemen met 15,8%, goed voor een totale omzet van 5,8 miljard euro.

"Onze gemiddelde jaarlijkse groei van 5,2% in de afgelopen drie jaar vormt een solide basis om op verder te bouwen en geeft aan dat onze 'Better Together'-strategie, gelanceerd in 2016, zijn vruchten afwerpt voor de organisatie, onze partners en onze klanten”, aldus CEO Tobias Wasmuht in een persbericht. Vorig jaar kwamen er 335 Spar-winkelpunten bij: het concern telt nu 13.112 vestigingen in 48 landen verspreid over vier continenten.

Spar Colruyt België

De zelfstandige ondernemers van Spar Colruyt een goed achter de rug hebben, zegt Dirk Depoorter (directeur-generaal Retail Partners). “De Spar-winkels kenden vorig jaar een mooie evolutie. Onze zelfstandige ondernemers hebben dat heel goed gedaan. De reeds vernieuwde winkels, en dat zijn er al een 150-tal, groeien in procent meer dan de groep.” Ter herhaling: de groep boekte het afgelopen jaar een omzetgroei van 2,8%.

Wilt u ook zelfstandig ondernemer met Spar worden en uw eigen supermarkt openen?


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis