Eye Wish - Banner Februari - April

Oats Day Long koopt koffiebars in Brussel en Gent

Het havermoutconcept Oats Day Long breidt uit met de overname van Ana Attento, goed voor vier koffiebars in Brussel en Gent. Oats Day Long streeft naar twintig vestigingen binnen de drie jaar.

Meer koffie-assortiment

Oats Day Long, een horecaformule die zich focust op ontbijten met havermout, is aan een flinke veroveringstocht bezig. De jonge keten neemt de vier koffiebars van Ana Attento – vroeger OR Coffee – over, zodat er vestigingen bijkomen aan de Brusselse beurs, in de Europese wijk in Brussel, bij de Vooruit in Gent en aan het Gentse Dok Noord.

De koffiebars van Ana Attento worden omgebouwd tot Oats Day Long, maar behouden wel hun focus op koffie. Op die manier betekent de overname ook een uitbreiding van het assortiment: het koffie-aanbod wordt straks ook aan de andere vestigingen toegevoegd, melden oprichters Ewout en Anse Vanmassenhove aan De Tijd.

Kapitaalinjectie

De expansie is nodig, want binnen twee tot drie jaar beoogt Oats Day Long twintig ontbijtbars te hebben in België en Nederland. Zelf heeft de keten al zes restaurants in Antwerpen, Gent, Brussel, Leuven en Kortrijk. In 2022 boekte Oats Day Long drie miljoen euro omzet en een EBITDA van 700.000 euro. Het is dit jaar de bedoeling om in elke vestiging een omzet van 800.000 euro te draaien.

De nieuwe overname is mee mogelijk gemaakt door een recente kapitaalverhoging van 1,1 miljoen euro: investeringsfonds Harvest (ook o.a. Bavet) en broer en zus Vanmassenhove hebben vandaag elk de helft van de aandelen in handen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis