Neem Gratis deel aan de virtuele "Home & Garden" Franchise beurs op 24 maart

Kvik groeit 52 procent in 4 jaar tijd

Voor het vierde jaar op rij levert het Deense keukenbedrijf Kvik financiële recordresultaten. Er wordt nu geïnvesteerd in toekomstige groei en elke maand worden er nieuwe winkels geopend.

Het Deens design tegen verrassend lage prijzen is in Europa zeer gewild. Het keukenbedrijf Kvik levert opnieuw financiële recordresultaten. In 2018 groeide de omzet met 7,1 procent tot 1,41 miljard DKK. De winst voor financiën en belastingen steeg in dezelfde periode met 30,2 procent tot 161,6 miljoen DKK.

De groei wordt gedreven door voortdurende productinnovatie, effectieve marketing, grote investeringen in de opening van 12 nieuwe winkels en de herinrichting van bestaande winkels. "We zijn erg trots dat we met 52 procent zijn gegroeid. In 2018 realiseerden we een omzetgroei van 7,1 procent in een markt die nog steeds gekenmerkt wordt door een zwakke groei. Onze winkels ervaren een toename van het aantal bezoekers en meer dan 50.000 klanten boekten een persoonlijke online meeting in een van onze winkels", zegt Jens-Peter Poulsen, CEO van Kvik, die vervolgt: "De vooruitgang is vooral te danken aan een Europese markt die houdt van ons Deense design, en dat tegen verrassend lage prijzen. Tegelijkertijd hebben klanten ons nieuwe keukenconcept, verwelkomd, Prato, dat al een belangrijk deel van onze omzet uitmaakt", zegt Jens-Peter Poulsen.

16 nieuwe winkels in 2019

Tegenwoordig is Kvik met meer dan 150 winkels vertegenwoordigd in meer dan 10 landen. In 2018 werd de fabriek in Vildbjerg uitgebreid, evenals de investeringen in nieuwe machines en technologie. In 2019 blijft de keukenproducent investeren in toekomstige groei met onder andere nieuwe winkelopeningen en de lancering van een nieuw digitaal concept. "We blijven ons winkelnetwerk verder ontwikkelen en zijn van plan om in 2019 16 extra Kvik-winkels in Europa te openen. We bouwen nu al aan een nieuw groot winkelnetwerk in Spanje en in het tweede kwartaal zullen we een nieuw digitaal verkoopconcept lanceren dat op zijn kop zal zetten wat betreft de manier waarop Europeanen keukens kopen. Het wordt weer een druk jaar voor Kvik", zegt Jens-Peter Poulsen.

Hoog inkomen voor franchisenemers

Het succes van Kviks komt ook ten goede aan de meer dan 120 franchisenemers, die in 2018 gemiddeld iets minder dan 1 miljoen DKK voor belastingen verdienden. "Het is vrij uitzonderlijk in de retailsector dat de inkomsten zo hoog zijn. Het heeft het zeer aantrekkelijk gemaakt om deel uit te maken van de Kvik-familie en steeds meer mensen contacteren ons om franchisenemer te worden. De combinatie van potentiële hoge inkomsten en het deel uitmaken van onze cultuur, waarin zowel naar de klanten als naar de individuele franchisenemer wordt geluisterd, spreekt velen aan", besluit JensPeter Poulsen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis