Registreren

INTERVIEW met franchisenemer Reddy Keukens

Ondanks zijn achtergrond in grafische studies kreeg 31-jarige franchisenemer Kristof De Maeyer de opportuniteit om de ondernemerswereld in te stappen, vertelt hij aan Franchise.be. Hij richtte zich vooral tot de verkoop van keukens en kwam al snel terecht bij Reddy Keukens dankzij hun aantrekkelijke franchiseconcept.

 

Hoe ben je geëvolueerd tot franchisenemer van Reddy Keukens?  

“ Ik heb altijd al interesse gehad in economie en in keukens. Aangezien mijn ouders ook zelfstandig zijn had ik al een idee van hoe het in zijn werk gaat. Ik zocht een voordelige franchiseconcept op en belandde bij Reddy Keukens. Ze staan namelijk bekend voor hun transparante netto prijzen-politiek. Hun betrouwbare referenties en hun goede reviews speelden uiteraard ook een belangrijke rol. Ondertussen ben ik al 4 jaar een tevreden franchisenemer van het bedrijf.

Op welke manier begeleidt Reddy Keukens de franchisenemers?

“ Ik heb eerst een anderhalf jaar een voorbereidingsprogramma gevolgd die vooral gericht was op franchising binnen het bedrijf. Het was eerst van belang om een grondige kennis van keukens te ontplooien. Daarnaast ontving ik een aanhoudende ondersteuning op financieel en logistiek vlak. Bijvoorbeeld; ze zorgen ervoor dat de financiële kracht zo klein mogelijk is door gebruik te maken van hun voordelen. Het is een grote organisatie en daarom kunnen ze ons lagere prijzen aanbieden. Het bedrijf heeft ook een betrouwbare reputatie bij de bank en in die mate zijn leningen eveneens toegankelijker voor de franchisenemer.”

Hoe verlopen uw dagen binnen het bedrijf?

“Mijn dagelijkse functie is afwisselend, maar ik sta vooral in voor de verkoop zelf en alles wat met facturatie te maken heeft. Aangezien ik kennis heb meegekregen op logistiek vlak, heb ik daar ook inzicht in. Dit zorgt niet enkel voor een gemakkelijkere algemene afwikkeling, maar ook voor een betere structuur in de leveringen, bijvoorbeeld. We besparen veel tijd en mankracht. Zo heb je voor een keukenverkoop meestal 7 man nodig en we werken efficiënt met 4 man. We hebben dus een goed overzicht van wat aangekocht wordt. Als gevolg werken we met een eerlijke communicatie naar de klanten toe, wat ook heel belangrijk is.”

Welk advies geef je mee aan toekomstige franchisenemers?

 “Het is belangrijk om op lange termijn te denken. Er kruipt veel tijd en mankracht in het project en een goede ondersteuning van de franchisegever helpt enorm om alles efficiënt te doen verlopen. Zo geniet ik van succesvolle feedbacks en heerst er een positieve flow binnen het bedrijf.”


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis