Ixina feb21

Franchisenemer Francois Bouillon opent zijn 6de McDonald’s

Op 8 december heeft de nieuwe McDonald’s in Eke zijn deuren geopend. Na filialen in Ath, Froyennes, Kortijk, Moeskroen en Roeselare is dit al de zesde franchise van François Bouillon. Het is duidelijk dat ondernemerschap in zijn bloed zit en hij wilt ook dit filiaal zo goed mogelijk laten uitgroeien.

Acht digitale bestelborden binnen en twee buiten, daarop kunnen klanten van de nieuwe McDonald’s in Eke vanaf vandaag terecht om hun bestelling door te geven. Naast deze schermen ook een eetruimte, met 120 zitplaatsen en 64 terrasplaatsen, die momenteel niet in gebruik is door de Coronamaatregelen. Franchisenemer François Bouillon wil duidelijk een succes maken van deze franchise.

Medewerkers

Maar Bouillon kan zijn zes franchises natuurlijk niet alleen draaiende houden en daarom heeft hij, samen met VDAB, 45 nieuwe medewerkers gezocht en opgeleid om het nieuwe filiaal te kunnen openen. Tussen deze nieuwe medewerkers ook vijf managers, die net als de andere werknemers werden ingeleid in vaardigheden waaronder de hygiëne- en voedselveiligheidsregels. Daarnaast maakten ze ook kennis met de duurzame initiatieven die te vinden zullen zijn in het nieuwe filiaal.

Zo zullen zij het afval moeten sorteren binnen het filiaal, maar zullen zij ook tweemaal per dag het afval, in een straal van 300m, rond het restaurant opruimen. Zo’n filiaal brengt namelijk ook negatieve effecten mee voor het milieu en de properheid in de omgeving.

Bouw

Ook tijdens het bouwen van het nieuw filiaal werden duurzame initiatieven bekeken. Ten eerste werden duurzame materialen gebruikt en Ledverlichting. Daarnaast zorgen de zonnepanelen, samen met de invoer van energie afkomstig van wind-, waterturbines en andere zonnepanelen, ervoor dat het restaurant 100% op groene energie draait. Als laatste recupereren ze ook water voor de toiletten en het sproeien van buitenzones, zo willen ze jaarlijks zo’n 1000 m² drinkbaar water besparen op jaarbasis.

Momenteel volgt het filiaal de huidige Coronamaatregelen op en openen ze enkel voor afhaal tussen 11u en 22u. Klanten worden ook gevraagd om een mondmasker te dragen, afstand te bewaren, de aangeboden handgel te gebruiken en te bestellen via de digitale borden.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis