Heytens - Mei 2022

“Een fantastische omzet, uitzonderlijke rentabiliteit: alles gaat goed! » Valerie Expert (Mobalpa)

Ter gelegenheid van de beurs Franchise Expo 2022 heeft Valérie Expert, netwerkverantwoordelijke van Mobalpa, samen met Tout la Franchise de balans opgemaakt van de ontwikkeling van het merk.

Hoe gaat het ?

Het gaat heel goed, we hebben in 2021 een fantastisch jaar gehad bij Mobalpa: veel openingen, nieuwe winkels, zowel in Frankrijk als internationaal, vooral in Spanje, ons favoriete doelland qua ontwikkeling. Schitterende omzet, uitzonderlijke rentabiliteit: alles gaat goed!

Wat is uw concept en wat zijn de voordelen ten opzichte van de concurrentie?

Mobalpa is een van de vier merken van de Fournier-groep, een industriële groep uit de Haute-Savoie. Het merk leert Mobalpa, het is in de eerste plaats het premium- en businessclass-merk van de groep, wat zich in de winkel vrij eenvoudig vertaalt door het maatwerk en de omvang van het assortiment. Ons concept onderscheidt zich door een nieuw winkelconcept.

Hoe gaat u om met bedrijfsherstel na Covid?

We zijn erin geslaagd onze winkels te ondersteunen die problemen hadden met vertragingen bij het opnieuw opstarten van hun bedrijf, aangezien sluiting geen klanten betekent, dus het was ingewikkeld, maar we waren in staat om ons aan te passen op het gebied van digitale, digitale handel voor een soepel herstel.

Wat zijn je ontwikkelingsperspectieven en ambities?

Dit jaar mikken we op 15 winkels in Frankrijk, drie in Spanje, en dan gaan we naar België en Zwitserland, waar we op schema liggen om andere te openen.

LEESTIP >>> Het franchisenetwerk van Mobalpa blijft de gevels van zijn winkels moderniseren

Wat zijn volgens u de belangrijkste moeilijkheden bij het opzetten van een bedrijf en hoe kunt u deze overwinnen?

De grootste moeilijkheid is in de eerste plaats iemand te vinden die de bouw van het project ondersteunt: hier komen onze ontwikkel- en beheercontroleteams om de hoek kijken. De moeilijkheid is om alleen te zijn, maar onze franchisenemers zijn dat nooit omdat we, na de opening van een winkel, aanwezig zijn om hen te ondersteunen in termen van activiteit en werking, met ons animatieteam van netwerk en al onze diensten op het hoofdkantoor.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis