Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Domino’s Pizza Enterprises groeit naar 3000 winkels en creëert 8500 nieuwe banen

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s Pizza België publiceerde vandaag haar jaarcijfers. In Europa (Benelux, Frankrijk, Duitsland, Denemarken) groeide de omzet van het netwerk naar +23.0%, tot €921.5m. Alle landen laten een positief resultaat zien, geleid door een sterke groei in Duitsland dankzij twee overnames en een record aan winkelopeningen (+40). EU EBIT groeide met +48.3%, tot €55.2m.

Werkgelegenheid

André ten Wolde, CEO Europa is enorm trots op de prestaties die alle franchisenemers en teamleden tijdens Covid-19 hebben neergezet. Ten Wolde: “Ik ben nog altijd enorm trots om onderdeel te zijn van dit bedrijf dat al meer dan 60 jaar ervaring heeft in maaltijdbezorging. Ondanks Covid-19 en dat er nu veel meer aanbieders zijn dan toen, kunnen we met recht spreken dat we nog steeds dé delivery expert zijn.”

De voornaamste reden voor de succesvolle groei, dankt Ten Wolde aan de mogelijkheid die de keten biedt aan medewerkers om zichzelf verder te ontwikkelen en door te groeien. Hij vervolgt: “We vinden het belangrijk om medewerkers ongeacht achtergrond of opleiding de kans te bieden om ondernemer te worden. Zij kennen de Domino’s ‘way of working’ als geen ander en we zien hen daarom graag doorgroeien. Diverse interne opleidingsprogramma’s helpen daarbij.”

Domino’s Pizza België 

Ook in België bereikte Domino’s Pizza een aantal belangrijke mijlpalen in het realiseren van haar groei ambitie. Ringo Joannes, CEO België en Luxemburg: “We hebben in het afgelopen jaar 20 winkels geopend. Deze groei hebben we mede weten te realiseren dankzij een sterk franchisenetwerk, waarin bestaande franchisenemers de kans kregen hun eigen netwerk uit te breiden. Bovendien openden 8 nieuwe franchisenemers hun eerste Domino’s winkel.”

LEESTIP >>> Het verhaal van Fethi Tekin, Domino's Pizza : elk talent verdient een grote club

Domino’s for Good

Naast de publicatie van haar jaarcijfers heeft Domino's Pizza Enterprises ook haar eerste duurzaamheidsverslag gepubliceerd. De inspanningen van het bedrijf op het gebied van Environment, Social en Governance (ESG) worden samengevat onder het Domino's For Good programma, dat onder andere ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid omvat.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis