Kvik - April

Het verhaal van Fethi Tekin, Domino's Pizza : elk talent verdient een grote club

Na 12 jaar een eigen pizzarestaurant runnen had Fethi Tekin het plafond wel bereikt. Zijn ondernemersgeest bleef onrustig, steeds op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zijn schoonbroer, Erdogan Locke, is francisenemer van DP Court in Saint Etienne. Hij zei tegen Fethi: “Jij bent als Messi bij een kleine club. Zóveel potentie, maar je hebt een Barcelona nodig om echt succesvol te worden”. Die uitspraak zette Fethi aan het denken. Erdogan wees hem op Domino’s. Was dat de uitdaging waar hij naar op zoek was?

Het was een hele ervaring, maar het is hem gelukt. Fethi, had vòòr hij zijn eigen winkel begon, nog niet voor Domino’s gewerkt. Fethi zei ‘ja’ tegen het franchiseeschap en al na 2 maanden opende hij zijn eigen winkel in Diest.  Het werd een groot succes. Het was een periode die zo snel als een achtbaan voorbij is gegaan. In ongeveer 6 weken leerde hij alles over Domino’s en het opstarten van zijn eigen winkel. In het begin was het wel eens zwaar, maar terugkijkend op de afgelopen 3 jaar heeft hij geen moment spijt gehad van zijn beslissing.

Fethi: “Ik wilde het graag rustig aan doen. Eerst 1 winkel laten uitgroeien tot een gezonde onderneming en dan pas verder kijken”. Ondertussen is zijn 2e winkel een feit; in juni 2020 opende hij de deuren van Domino’s Tessenderlo. “Stiekem denk ik toch al aan het openen van een 3e of 4e winkel”.

Volgens Fethi zijn een aantal dingen erg belangrijk bij het opstarten van een eigen onderneming binnen Domino’s. Wat je volgens hem echt nodig hebt is een echte ondernemersgeest gekoppeld aan doorzettingsvermogen. Je moet in een korte tijd relatief veel kennis in je op kunnen nemen en alle in’s en out’s van Domino’s kunnen toepassen in de praktijk. “Als medewerker van Domino’s heb je misschien een voorsprong wanneer je een eigen winkel wilt beginnen. Maar mijn groei laat zien dat je ook zonder ervaring binnen Domino’s heel succesvol kunt worden. Het bewijs? Na 6 maanden is mijn winkel uitgeroepen tot dé voorbeeldwinkel van België. Ook komen er regelmatig nieuwe franchisenemers bij mij in opleiding, ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring te delen en banden op te bouwen. Samen maken we Domino’s tot een groot succes, dat kan ik natuurlijk niet alleen”.

LEESTIP >>> De ambitie van Sacha Pesic, franchisenemer van Domino's Pizza

Overigens staat Fethi zelf ook vaak op die werkvloer. Hij is hét aanspreekpunt in zijn winkels. “Ik kan echt niet goed stilzitten. Ik ben de hele dag bezig en wil bij sommige zaken zelf de controle houden. Zo maak ik zelf alle roosters en zorg ik ervoor dat ik altijd aanwezig ben bij de opleiding van nieuwe werknemers. Ook doe ik de bestellingen vaak zelf, omdat ik precies weet wat de winkels nodig hebben aan voorraad. Natuurlijk kan ik die taken ook over laten aan de store manager, maar ik ben graag betrokken bij alles wat er gebeurt in mijn winkels”.

De tip van Fethi aan toekomstig franchisees:

In één zin: ga het gewoon doen! Domino’s is een bedrijf waar alles mogelijk is. Als je de wil hebt om te ondernemen dan gá je gewoon ondernemen. Domino’s is een bedrijf dat enorm hard aan het groeien is. Een bedrijf waarbij succes in de toekomst gegarandeerd is. Laat die trein je niet passeren maar stap op!


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis