ixina - Juni 2022

De ambitie van Sacha Pesic, franchisenemer van Domino's Pizza

Al 10 jaar lang is Sacha Pesic onderdeel van de Domino’s familie. 7 daarvan als franchisenemer. Hij heeft inmiddels 4 winkels en is nu bezig met het opstarten van een 5e. Zijn toekomstbeeld? Nog meer winkels openen en blijven groeien. Want de groei stopt nooit bij Domino’s. Daarvan is hij overtuigd. Of hij altijd franchisenemer zal blijven? “Uiteindelijk wil ik mijn winkels gaan verkopen. Dan wil ik hogerop komen binnen de organisatie. Misschien kan ik dan wel CEO van België worden bijvoorbeeld. Andere franchisenemers hebben ook al mooie carrières gemaakt binnen Domino’s, dus ik weet dat het mogelijk is.”

In 3 jaar tijd groeide Sacha door van bezorger naar pizzamaker naar weekendmanager. Hij kende Domino’s van binnen en buiten toen hij afstudeerde van de opleiding logistiek business management. Daar zag hij zichzelf niet oud in worden, dus maakte hij al snel de keuze om een eigen winkel op te starten. “Het leuke aan werken bij Domino’s is dat je echt onderdeel bent van een familie. Er is altijd een drive naar meer. Meer omzet, meer winkels, meer klanttevredenheid; de sfeer is zó goed.”

Eén jaar later, op 23-jarige leeftijd was zijn eerste doel bereikt; zijn eigen Domino’s winkel in het centrum van Brussel. Het moeilijkste aan het opstarten van een eigen winkel? “Op administratief en financieel vlak had ik nog geen ervaring. Toch zijn deze skills erg belangrijk in het ondernemerschap. Met tijd, hard werken en ervaring is dit gelukkig allemaal goed gekomen.”

Momenteel is Sacha bezig om zijn 5e winkel te openen. “De stap van 1 naar 2 winkels is het grootste. Dat is het moment dat je het hele leiderschap opnieuw moet gaan uitvinden. Je kan niet in 2 winkels tegelijk zijn. Het vergt veel organisatie en dan pas leer je echt hoe je het personeel moet loslaten en vertrouwen.” Om succesvol te worden en te kunnen blijven groeien is een ondernemersgeest een belangrijke eigenschap, net als het goed kunnen leiden van een team. “Het helpen van anderen, het belonen, beheersen en motiveren is ontzettend belangrijk.”

LEESTIP >>> Domino's opent 100 nieuwe franchise pizzarestaurants in België

Op dagelijkse basis ben je als franchisenemer vooral bezig met het verbeteren van je winkels. Je focust op cijfers, kosten, sales, marketing, uitbreiding en opleiding van personeel. Op de werkvloer hebben de managers de grootste verantwoordelijkheid in Sacha’s winkels. “Ik wil dat de managers echte ‘business leaders’ worden en zo veel mogelijk zelf doen. Ook ben ik ervan overtuigd dat ik als franchisenemer moet kijken naar het grote plaatje. Als ik te dicht op een van mijn winkels ga zitten heb ik geen overzicht meer over de andere winkels.”

De tip van Sacha aan toekomstige franchisees:

“Dit is echt veruit de beste tijd om te starten als franchisenemer bij Domino’s. Delivery is de toekomst en dat is precies waar Domino’s (mede) succesvol door is geworden. In België staan we zelfs op #1 sinds we Pizza Hut hebben ingehaald met meer dan 30 winkels.
Kortom, de tijd om te starten is nu, wacht niet en begin vandaag met het behalen van je doelen!
Wat daar nog bij komt is dat het vertrouwen dat je in jezelf hebt naar mijn mening ook echt je succes bepaalt. Je moet geloven in je succes en in je toekomst. Zelfs als je geen diploma’s hebt, kun je gewoon doorgroeien bij Domino’s. Als je maar laat zien wat je wilt en wat je kan.”


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis