In 3 jaar tijd groeide Sacha door van bezorger naar pizzamaker naar weekendmanager. Hij kende Dominos van binnen en buiten toen hij afstudeerde van de opleiding logistiek business management. Daar zag hij zichzelf niet oud in worden, dus maakte hij al snel de keuze om een eigen winkel op te starten. “Het leuke aan werken bij Dominos is dat je echt onderdeel bent van een familie. Er is altijd een drive naar meer. Meer omzet, meer winkels, meer klanttevredenheid; de sfeer is zó goed.”
Eén jaar later, op 23-jarige leeftijd was zijn eerste doel bereikt; zijn eigen Dominos winkel in het centrum van Brussel. Het moeilijkste aan het opstarten van een eigen winkel? “Op administratief en financieel vlak had ik nog geen ervaring. Toch zijn deze skills erg belangrijk in het ondernemerschap. Met tijd, hard werken en ervaring is dit gelukkig allemaal goed gekomen.”
Eén jaar later, op 23-jarige leeftijd was zijn eerste doel bereikt; zijn eigen Dominos winkel in het centrum van Brussel. Het moeilijkste aan het opstarten van een eigen winkel? “Op administratief en financieel vlak had ik nog geen ervaring. Toch zijn deze skills erg belangrijk in het ondernemerschap. Met tijd, hard werken en ervaring is dit gelukkig allemaal goed gekomen.”

Momenteel is Sacha bezig om zijn 5e winkel te openen. “De stap van 1 naar 2 winkels is het grootste. Dat is het moment dat je het hele leiderschap opnieuw moet gaan uitvinden. Je kan niet in 2 winkels tegelijk zijn. Het vergt veel organisatie en dan pas leer je echt hoe je het personeel moet loslaten en vertrouwen.” Om succesvol te worden en te kunnen blijven groeien is een ondernemersgeest een belangrijke eigenschap, net als het goed kunnen leiden van een team. “Het helpen van anderen, het belonen, beheersen en motiveren is ontzettend belangrijk.”
LEESTIP >>> Domino's opent 100 nieuwe franchise pizzarestaurants in België
Op dagelijkse basis ben je als franchisenemer vooral bezig met het verbeteren van je winkels. Je focust op cijfers, kosten, sales, marketing, uitbreiding en opleiding van personeel. Op de werkvloer hebben de managers de grootste verantwoordelijkheid in Sachas winkels. “Ik wil dat de managers echte business leaders worden en zo veel mogelijk zelf doen. Ook ben ik ervan overtuigd dat ik als franchisenemer moet kijken naar het grote plaatje. Als ik te dicht op een van mijn winkels ga zitten heb ik geen overzicht meer over de andere winkels.”
LEESTIP >>> Domino's opent 100 nieuwe franchise pizzarestaurants in België
Op dagelijkse basis ben je als franchisenemer vooral bezig met het verbeteren van je winkels. Je focust op cijfers, kosten, sales, marketing, uitbreiding en opleiding van personeel. Op de werkvloer hebben de managers de grootste verantwoordelijkheid in Sachas winkels. “Ik wil dat de managers echte business leaders worden en zo veel mogelijk zelf doen. Ook ben ik ervan overtuigd dat ik als franchisenemer moet kijken naar het grote plaatje. Als ik te dicht op een van mijn winkels ga zitten heb ik geen overzicht meer over de andere winkels.”
De tip van Sacha aan toekomstige franchisees:
“Dit is echt veruit de beste tijd om te starten als franchisenemer bij Dominos. Delivery is de toekomst en dat is precies waar Dominos (mede) succesvol door is geworden. In België staan we zelfs op #1 sinds we Pizza Hut hebben ingehaald met meer dan 30 winkels.Kortom, de tijd om te starten is nu, wacht niet en begin vandaag met het behalen van je doelen!
Wat daar nog bij komt is dat het vertrouwen dat je in jezelf hebt naar mijn mening ook echt je succes bepaalt. Je moet geloven in je succes en in je toekomst. Zelfs als je geen diplomas hebt, kun je gewoon doorgroeien bij Dominos. Als je maar laat zien wat je wilt en wat je kan.”
Nieuws

Voor welke aspecten kan u best expertise gebruiken bij het starten van uw franchise zaak
Lees meer

Is het nu een geschikt moment om te ondernemen met een franchise concept
Lees meer
Het inspirerende traject van Morgan bij Kiabi: van werknemer tot franchisenemer
Lees meer
Geen vergunning voor Jumbo in Roeselare, wel in Dilsen
Lees meer
Nieuwe Belchicken opent op Koning Astridplein in Antwerpen
Lees meer
Heropening Carrefour Market Zulte: “Duurzame make-over van vloer over koelsysteem tot verwarming”
Lees meer