Adopt - Juli/Augustus/September 2022

Domino's opent 100 nieuwe franchise pizzarestaurants in België

De Amerikaanse fastfoodketen Domino's had tien jaar geleden 25 zaken in België. Nu zijn dat er 107. 'Over vijf jaar zijn dat er nog eens dubbel zoveel', zegt de Belgische Nicky Claeys, die de keten in Europa commercieel op de kaart moet zetten.

Vroeg je een Belg tien jaar geleden waaraan hij dacht bij het woord 'pizzarestaurantketen', dan antwoordde hij 'Pizza Hut'. Maar intussen heeft Pizza Hut met Domino's Pizza een te duchten concurrent. De restaurantketen, die in 1991 zijn eerste Belgische restaurant opende, groeit fors. 'In 2010 waren er 25 Belgische restaurants, in 2019 openden we onze 75ste winkel en nu zitten we aan 107 winkels', zegt Nicky Claeys.

De Belgische is de commercieel directeur van 1.213 Europese restaurants van Domino's Pizza. 'Al tien jaar woon ik door mijn werk, eerst bij Philips en sinds 2007 bij Domino's, in Nederland. Maar uiteraard heb ik me de laatste jaren ook bezig gehouden met de expansie in België.'

LEESTIP >>> Domino's Pizza groeit flink in bezorging en locaties

Verdubbelen

Die uitbreiding is nog niet ten einde. Domino's wil in de komende vijf jaar verdubbelen in België. 'We gaan 100 nieuwe winkels openen. Dit jaar doen 20 de deuren open.'

Dat levert 500 nieuwe jobs op. Vandaag werken 2.500 mensen bij Domino's in België. Hoeveel omzet de Belgische restaurants boeken en of de keten winst maakt, wil Claeys niet kwijt. Dat is moeilijk te achterhalen, want alle restaurants worden uitgebaat door zelfstandige ondernemers.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis