Download Gratis uw Franchise startersgids

De Midas franchise in Ukkel, een familiezaak van Ismaël en Adnane

"We waren reeds een poosje geregistreerd op Franchise.be, mijn broer en ik waren al heel lang op zoek naar een project om samen een ​​zaak op te starten. Hij is automonteur en ik had een administratieve functie, we waren allebei complementair en wilden zelfstandige ondernemers worden."

"Voor mijn broer, als monteur, was dan ook een mooie kans om een ​​garage te openen. We wisten waar we heen wilden, dus het was makkelijk. In onze omgeving is er niet veel concurrentie om als franchisenemer een project te starten."

"We hebben familie in Frankrijk, het merk Midas is daar erg aanwezig."

Hoe verliepen de eerste stappen en jullie ontmoeting met het merk Midas?

I: "De eerste contacten verliepen goed, we ontmoetten de area manager die ons vroeg om het pand te vinden, wat vrij snel ging. Dit werd vervolgens gevalideerd door het merk. Omdat we ons in Ukkel Rue de Stalle bevinden, profiteren we van de Franse bevolking van Ukkel, wat een groot voordeel is voor de ontwikkeling van een Frans concept.

We hadden het geluk om onze activiteit in een voormalige garage te kunnen plaatsen, de infrastructuur was ideaal, dit versnelde de uitvoering van ons project van meer dan 2 jaar, en we namen het pand in gebruik."

Hoe verloopt het op een dagelijkse basis?

A: "Midas betekent het uitvoeren van onderhoud, het oplossen van mechanische problemen, grote reparaties en banden natuurlijk, voor alle automerken.

In onze klantenkring hebben we ook nieuwe autobezitters. Omdat we zijn goedgekeurd voor alle merken, voeren we onderhoud en reparaties uit. Dankzij deze samenvoeging behoudt de klant zijn garantie bij zijn dealer."

Als we het over franchising hebben, hebben we het dan ook over merkondersteuning? Hoe vertaalt dit zich voor jullie?

I: "Zeer hoge beschikbaarheid, follow-up, zij zorgen voor marketing, reclame, IT-ondersteuning, mijn broer en ik zijn erg blij met alle ondersteuning die we hebben. En dan is er nog de trainingsdocumentatie meerdere keren per jaar. Het merk stelt per voertuig informatie beschikbaar, zodat u, afhankelijk van het model en merk, weet wat u met het voertuig moet doen. Zo kunnen wij het onderhoud verzorgen zoals dat bij de merkdealer wordt gedaan. Dit bespaart kostbare tijd."

Wat zou je vandaag zeggen tegen iemand die ook zou willen starten als Midas franchisenemer?

Mijn broer en ik waren 4-5 jaar in dienst toen we besloten om aan dit grote avontuur te beginnen. In onze entourage hebben we vrienden die al zelfstandig ondernemer waren. Ze gaven ons het verlangen om deze stap te zetten en gaven ons goede tips en steunden ons ook. We deden onderzoek aan onze kant en we omringden ons met mensen die onze lacunes konden opvullen. Het is belangrijk om geïnformeerd te zijn en je te omringen met goede mensen. Je moet proberen om te zien hoe het gaat! Als we dat niet doen, zullen we het nooit weten. Maar wat ons betreft zijn we allebei heel erg blij dat we deze beslissing hebben genomen. Voor ons lag het voor de hand om dit project samen op te zetten. Wij zijn broers!

Welke vaardigheden zijn volgens jou nodig?

"Het succes van ons project hangt af van onze complementariteit, interesse in automechanica natuurlijk en administratieve vaardigheden. Wetende dat we veel leren in het veld. Je moet weten wat je doet, uitleg kunnen geven aan de klant. Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​project te starten door mensen te plaatsen die het vak kennen, het is een mogelijkheid. Het belangrijkste: motivatie en de wil om ook de handen uit de mouwen te steken!"

"Vandaag bestaat ons vaste team uit 3 personen, ook een werkplaatschef werd aangenomen. Op bepaalde tijden van het jaar verwelkomen we stagiaires van verschillende scholen, die doorstromen naar jonger dan wij, dit maakt ook deel uit van onze visie op onze baan."


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis