Kvik - April

Albert Heijn komt in 2021 naar Mechelen

Albert Heijn opent in het najaar van 2021 zijn eerste supermarkt in Mechelen. De winkel zal te vinden zijn in het nog te bouwen winkelpark Malinas, aan het knooppunt van de E19 en de Mechelse ring.

"Groenste winkelpark van België"

Vandaag starten de voorbereidende werkzaamheden voor Malinas, een nieuw winkelpark in de lus van de R6, goed voor een totale winkeloppervlakte van 27.500 m². De vestiging van Albert Heijn zal daarvan bijna een tiende innemen (2.500 m²). Het is de eerste winkel van de Nederlandse supermarktketen in de regio.

Volgens Jan Du Bois van projectontwikkelaar Mitiska Reim wordt dit het groenste winkelpark van België, al geeft hij in GVA toe dat vooral het Mechelse stadsbestuur daarop aanstuurde. Voor het winkelcentrum komt er een rietveld van 1,2 hectare, dat dienst doet als natuurlijke regenwaterbuffer. Verder worden 25 waardevolle eiken op de site behouden en op de achtergevel van het winkelpark komen onder meer klimplanten. Ten slotte zal het dak van het gebouw voor de helft bestaan uit groendak en zonnepanelen.

Andere trekkers in het winkelpark worden AS Adventure, Blokker, JBC en Van Den Borre: zij komen over van het bestaande winkelpark aan het Rode Kruisplein, dat zal moeten plaatsmaken voor een nieuwe woonwijk.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis