ixina - Oktober/November 2022

Vernieuwend lunch concept Croqino's wil de wereld veroveren

Croqino’s, een ondertussen goed draaiende urban food bar in centrum Gent, denkt aan uitbreiding en zet hiervoor volop in op franchise. ‘Eerst willen we aanwezig zijn in diverse Vlaamse steden zoals Antwerpen, Kortrijk, Mechelen, Hasselt om zo verder te groeien naar Nederland en via Brussel en Wallonië naar Frankrijk’, zeggen Els en Rik, founders en bedenkers van dit unieke concept.

‘Dit gaan we uiteraard niet alleen doen en willen daarom samenwerken met een netwerk aan zelfstandige uitbaters via het gekende franchise model. Die plannen bestonden al vroeger maar hebben we - wegens de pandemie - meer dan 2 jaar in de koelkast moeten stoppen’ voegt Rik nog toe.

LEESTIP >>> Croqino's : Nieuw op Franchise.be

@Croqino’s verkoopt men – hoe raadt u het – dé croqino ®. De croqino is familie van de croque (toast of tosti) maar wordt wel eens een croque ‘next level’ genoemd. Waarom?

Omdat een croqino steeds met volkoren speltmeel (en havervlokken) wordt bereid, wat zorgt voor een betere spijsvertering en dus gezond is voor onze ‘body’ door de aanwezigheid van onontbeerlijke vezels. Er is ondertussen een gans assortiment beschikbaar met vlees, vis, vegetarisch of plantaardige (vegan) ingrediënten. Deze worden steevast als lunch geserveerd samen met een lekkere side dish naar keuze. ‘Met onze interpretatie tillen we de croque naar een hoger niveau (net zoals de evolutie die de betere hamburger heeft meegemaakt tijdens de voorgaande 2 decennia)’, legt Els uit.

Tot slot is de croqino altijd gesloten waardoor het mogelijk wordt om hem op een elegante manier én smosloos met de handen te eten.  

Het concept kan op heel veel bijval rekenen bij het publiek waardoor de founders het vertrouwen hebben gekregen dat Croqino’s heel wat foodlovers in diverse binnenlandse en buitenlandse steden zal kunnen bekoren. Aangezien de croqinos centraal worden bereid, heeft een franchisenemer slechts minimaal werk om een aantrekkelijke en volwaardige lunch voor de klant op tafel te zetten en krijgt hij/zij meer ruimte voor een betere service naar de klant toe. Bovenstaand model leidt bovendien tot een vermindering van het aantal medewerkers in het restaurant omdat al heel wat werk centraal wordt verricht. Minder personeelszorgen dus!

Heeft u altijd al overwogen om een eigen zaak te beginnen, dan is Croqino’s misschien wel iets voor jou. Aarzel niet en neem contact met op!


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis