Yves Rocher - Q4 2021

Spar opent éénpersoonswinkel in Nederland

Spar heeft een mobiele éénpersoonswinkel voorgesteld. De mini-Spar is ondergebracht in een omgebouwde zeecontainer en is "volledig coronaproof".

Lokale gemakswinkel

“Hiermee gaat Spar opnieuw verder in lokale betrokkenheid, want met de Spar mini kunnen we consumenten op onverwachte plekken en verrassende momenten een snel ontbijtje, lekkere lunch, gezond tussendoortje of makkelijke maaltijd bieden. Maar bijvoorbeeld ook een kant-en-klare box om te borrelen of barbecueën", verduidelijkt CEO John van der Ent in een persbericht.

In de winkel mag slechts één persoon tegelijk binnen, afrekenen gebeurt dan weer via een zelfscankassa: "Zo zijn we helemaal klaar voor de 1,5 metersamenleving", zegt van der Ent.

Ook na corona

De supermarktketen wil het nieuwe concept op verschillende locaties in Nederland testen, omdat veel mensen dit jaar in eigen land op vakantie zullen gaan. "Daarom gaan we met de Spar mini on tour langs toeristische locaties waar veel dagjesmensen maar weinig faciliteiten zijn. Zo bewijzen we onze betrokkenheid en bieden we maximaal gemak met onze unieke éénpersoonswinkel."

Volgens de CEO bestond het plan voor de mini-Spar reeds vóór het uitbreken van de coronacrisis. Hij wil er dan ook mee doorgaan, ook als die achter de rug is. "Het gaat vooral om het gemak", vertelt hij aan Omroep Brabant: "Daar is op dit moment veel behoefte aan. Je brengt de supermarkt echt naar de klanten toe."


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis