Adopt - Juli/Augustus/September 2022

Raison Home: Céline Dubois getuigt over de succesvolle lancering van haar franchise

Zes maanden geleden nam Céline Dubois de beslissing om in het diepe van ondernemerschap te duiken door haar Raison Home-franchise te creëren. Ze volgde haar initiële opleiding in juli en augustus om vanaf begin september volledig operationeel te zijn. Drie maanden later, laten we met haar de balans opmaken van haar begin.

Celine, hoe waren de eerste weken die je bedrijf leidden?

Ze waren erg intens. Voorheen werd mijn leven onderbroken door het schema van de winkel waarin ik werkte. Ik organiseerde alle andere delen van mijn leven in functie hiervan. Toen, van de ene op de andere dag, veranderde alles. Ik moest mezelf reorganiseren zonder dat me een vast kader werd opgelegd. Het is erg euforisch, maar tegelijkertijd vereist het een nieuwe discipline.

Hoe heb je het gedaan?

In het vak van Home Designer is alles georganiseerd rond de fasen van de relatie met klanten. Ik moest beginnen met prospecteren en communiceren om mijn prospects te vinden. Dit is iets wat ik niet wist omdat ik in mijn showroom stond te wachten tot klanten binnenkwamen. Bij Raison Home hebben we geen showroom omdat we een totaal andere klantervaring bieden, uitsluitend aan huis. Ik moest daarom plaatsen in mijn agenda reserveren om deel te nemen aan vergaderingen van zakenkringen, prospectie te doen voor potentiële voorschrijvers en mijn aanwezigheid op sociale netwerken te vergroten om een ​​community op te bouwen.

Dit zijn allemaal activiteiten die je hebt ontdekt: niet voor de hand liggend?

Eerlijk gezegd schrik ik er een beetje van. Ik ben waarschijnlijk geen "jager" in hart en nieren. Vanaf het begin van mijn activiteit werd ik constant gevolgd door het franchiseteam, wat me hielp mijn activiteit te structureren en tijdvakken in mijn agenda te reserveren. Ik moest mijn pitch perfectioneren, mijn verschillende relationele kringen inventariseren, contacten leren leggen, deuren openen en mijn berichten schrijven en publiceren volgens mijn redactionele kalender.

En het werkt?

Best goed. Ik merk dat ik het tegenwoordig zelfs leuk vind. Ik leg contacten, ik neem deel aan BNI-vergaderingen, ik neem echt de verantwoordelijkheid die ik vandaag de dag heb om alle kansen te benutten om mijn bedrijf te ontwikkelen. Daarnaast helpt de franchise mij constant en neemt zelf initiatieven om mij zakelijke kansen te bieden. Het Raison Home-team had beloofd aan mijn zijde te staan ​​en dat is ook echt zo.

Zodra je leads hebt gevonden, verander ze dan in klanten!

Ja, maar het is mijn passie. Als ik ervoor koos om mijn bedrijf in ingerichte keukens en interieurontwerp te starten, is dat precies omdat ik graag naar mijn klanten ga om erachter te komen wie ze zijn, wat ze leuk vinden, hoe het leven van het gezin is en dan samen met hen het universum in waarin ze zich goed zullen voelen en in harmonie zullen leven. Dankzij het Raison Home-concept zag ik precies waar ik op hoopte. Mijn relatie met klanten is veel hechter dan toen ik in de showroom was. Tegelijkertijd ken ik dit vak heel goed en ben ik weer gaan leren. Raison Home bracht me zijn methode die perfect aangepast is aan thuis-bij-de-klant-verkoop.

LEES >>> Raison Home: een succesvol 2021 en mooie vooruitzichten voor 2022

En dus reorganiseerde u uw agenda rond de verschillende fasen van een project?

Precies. Het belangrijkste is om mijn planning goed te beheren om voldoende tijd te reserveren om alle stappen te doorlopen: ontwerpen met de klant, de verkoop sluiten, bestellingen voorbereiden, leveringen en installaties boeken en projecten coördineren. Ik ben het enige aanspreekpunt voor mijn klanten en ben dan ook volledig verantwoordelijk voor de geleverde kwaliteit. Dit is precies wat ik wilde doen en ik profiteer van de oplossingen die Raison Home biedt voor elke taak.

Resultaten ?

Ik heb verkocht in mijn eerste maand van activiteit en ik heb al verschillende verkopen lopende en een lijst van goed gevulde projecten om met vertrouwen naar de komende weken uit te kijken.

Heeft het starten van je bedrijf niet geleid tot een zekere eenzaamheid en hoe beleef je die?

Ervaring opgedaan, er zijn twee aspecten. Ik wilde ondernemer worden, mijn eigen beslissingen nemen. In die zin ben ik tevreden. De franchise doet mij voorstellen die ik vrij kan accepteren of niet. Ze boden me bijvoorbeeld aan om een ​​dienst te testen voor mijn berichten op sociale netwerken door een gespecialiseerd bureau. Ik heb het geaccepteerd en het werkt omdat de groei van mijn gemeenschap exponentieel is. Bovendien wilde ik gewoon niet alleen zijn. En ook daar ben ik tevreden: in drie maanden een dag vergaderen met leveranciers met andere franchisenemers, drie dagen congres in Montauban, een dag Esprit Meuble in Parijs, tweewekelijks een meeting met Thierry over mijn prospectie, regelmatig overleg met Tim over de technische aspecten van klantprojecten enzovoort. Pierre had me gewaarschuwd dat Raison Home echt een familie is en dat is de realiteit.

Drie maanden later, geen spijt?

Nee zeker niet. Alles dient nog te gebeuren. Ik zal nog veel nieuwe dingen ontdekken, maar ik ben kalm: ik heb de juiste beslissing genomen en ik ga de goede richting uit.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis