Het verlangen om het merk in het buitenland te ontwikkelen kwam al snel naar voren

“Aanvankelijk voelde ik me aangetrokken tot Spanje, maar door mijn Marokkaanse afkomst ben ik de Marokkaanse markt van naderbij gaan bekijken. Ik zag daar al snel een sterk potentieel, vooral dankzij een opkomende middenklasse en een vrij beperkt aanbod in de fitnesssector. Gemotiveerd door deze mogelijkheden besloot ik me in Marokko te vestigen door Fitness Park master-franchisenemer voor het land te worden.

Dit avontuur begon met de opening van sportscholen in Casablanca en Rabat begin 2023, twee hele mooie openingen, en nu gaan we in een stroomversnelling met 5 openingen gepland in de komende 6 maanden.”

Wat zijn de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden als masterfranchisenemer van een concept in het buitenland?

“Om als master franchisenemer in het buitenland te slagen, is het cruciaal om een evenwichtig contract te hebben, om volledige ondersteuning te hebben voor de supply chain en om rekening te houden met de architectuur en de locatie. In mijn geval was de ondersteuning van Fitness Park enorm belangrijk. Ze dekten alle verschillende aspecten en hielpen me een betrouwbaar lokaal netwerk op te zetten. Ik kon mijn kennis en contacten in Marokko gebruiken, waaronder de Franse ambassade in Rabat en de Marokkaanse ambassade in Parijs, om het opstartproces te vergemakkelijken en met succes door het Marokkaanse zakenlandschap te navigeren.

Fitness Park heeft ons het eerste jaar van A tot Z ondersteund. Nu hebben we ons ecosysteem gecreëerd en is de basis gelegd met mensen die we kunnen vertrouwen.”

Welk advies zou je toekomstige masterfranchisenemers geven?

“Accepteer dat er een langere ervaringscurve is wanneer je master franchisenemer bent dan wanneer je franchisenemer bent. Zolang je voorbereid bent op het onverwachte, zal je sterk staan dankzij je financiële en relationele middelen. Dit betekent dat je in eerste instantie moet accepteren dat je geen echte master franchisenemer bent, want dat word je na verloop van tijd - dat is het eerste advies.

Het tweede advies is om nu niet te aarzelen om te investeren in de structuur van het “hoofdkantoor”. Je moet deze kosten niet onderschatten, want al je activiteiten zijn gericht op het bereiken van een grootte die je pas na een bepaalde termijn zult bereiken.”

Wat zijn de elementen die uw succes hebben gemaakt?

“Hoewel ik in Marokko minder ruimtes heb dan in Frankrijk, heb ik al 14 mensen in dienst op mijn Marokkaanse hoofdkantoor. Dit team bestaat uit specialisten op het gebied van marketing, personeelszaken, onderhoud, werken, enz. Dankzij deze proactieve aanpak kan ik mijn bedrijf voorbereiden op uitbreidingen en voorkomen dat ik te laat reageer op opkomende behoeften. Door te anticiperen op groei en mijn bedrijf vanaf het begin te structureren, zorg ik voor een efficiënt beheer en de mogelijkheid om me snel aan te passen aan expansiemogelijkheden.”

Wat zijn de voordelen van Fitness Park? Als je in België iemand zou tegenkomen die twijfelt om met Fitness Park te beginnen, wat zou je dan zeggen?

“Ik beheer 9 verschillende franchisemerken en Fitness Park springt er in het bijzonder uit door haar unieke positionering als een merk met een hoge marktwaarde en een laag budget dat beantwoordt aan een cruciale marktbehoefte. Vandaag de dag is het het enige merk op de markt dat op zo'n hoogwaardige manier in deze behoefte voorziet. Of het nu gaat om klantentrajecten, theatrale ruimtes, apparatuur, de keuze van de ruimtes, informatiesystemen, management... 

Fitness Park is een zeer gestructureerd merk, waardoor het veel gemakkelijker uit te rollen is dan andere merken. Het is ook een referentie in de sportwereld.

De grote marktvraag naar Fitness Park, in combinatie met de grote bekendheid in de sportsector, speelt een sleutelrol in het succes. Bovendien is de transparante en betrouwbare relatie die ik met het merk heb een onmiskenbare troef.”

Eerder ondernemer of investeerder?

“Voor mij zou het meer ondernemerschap zijn. Ik geef de voorkeur aan de ondernemerskant, omdat je er elke dag mee te maken hebt. Jij bent degene die de beslissingen neemt, dus je moet de zaken goed begrijpen.

Als je een investeerder bent, moet je ondernemend zijn; je kracht ligt in je financiële capaciteit om je doelen te bereiken. Maar je zwakte kan liggen in het feit dat je niet genoeg leiderschap toont. Ik zou dus zeggen: in de eerste plaats een ondernemer, en als je die financiële capaciteit niet hebt, steun dan op een investeerder.”

Wij zijn procesduplicators.

“Ik heb een sterk team opgebouwd dat zich richt op onze core business: processen dupliceren. Onze missie is gericht op werving, opleiding en management. Als multifranchisenemer heb ik in Frankrijk een opleidingscentrum opgezet voor onze toekomstige managers en een geavanceerd informatiesysteem geïmplementeerd om de kwaliteit en kwantiteit van onze verkooppunten te beheren. We hebben ook onze wervingsprocessen geoptimaliseerd om de kosten van personeelsverloop te minimaliseren.

We beperken ons niet tot een specifieke sector en staan klaar om nieuwe en interessante franchises te verkennen, wat ons tot franchise specialisten maakt. Ons bedrijf biedt alle diensten die nodig zijn voor een succesvolle franchise, met de nadruk op operationele ondersteuning. We zijn actief in verschillende activiteiten en behoren regelmatig tot de besten op het gebied van prestaties.”

Welke aspecten hebben bij de keuze voor Fitness Park een rol gespeeld?

Fitness Park onderscheidt zich door haar eenvoudige & duidelijke operationele processen en bewezen expertise, die een aanzienlijk rendement op de investering vanaf het derde jaar beloven en solide commerciële prestaties garanderen. De knowhow is echt.

Ik had maximale ondersteuning nodig. Nu we het beginnen af te bouwen, heeft ervaring een rol gespeeld. Fitness Park past zich aan je ervaringsniveau aan. Ze hebben ook heel goed personeel en de juiste teams.

De gepersonaliseerde, aanpasbare ondersteuning die Fitness Park biedt, wordt bijzonder gewaardeerd, omdat het de start en ontwikkeling van de zaak effectief ondersteunt in samenhang met de opgedane ervaring, met de steun van competente, toegewijde teams.”

Is het haalbaar voor iemand die de financiële middelen heeft om de sprong te wagen, maar nog nooit franchisenemer is geweest?

“Het is meer dan haalbaar! Fitness Park is mijn eenvoudigste bedrijf. Er zijn geen grondstoffen, geen voorraadbeheer, geen vervaldata om je zorgen over te maken. In de catering is dat anders: bestellingen, voorraadbeheer, houdbaarheidsdata, ingrediënten verwerken, enzovoort. Bovendien hoef je je zelden zorgen te maken over het vinden van personeel. Je ontvangt CV's van hoge kwaliteit omdat dit boeiende banen zijn. De medewerkers voelen zich eigenaar van het merk, ze zijn er trots op om voor Fitness Park te werken, ze willen graag bij een gerenommeerd merk horen. Fitness Park heeft ook ultramoderne managementtools geïmplementeerd, het hele informatiesysteem op het gebied van KPI's, positionering, marketing, enzovoort.”
Nieuws
Hardware Vernieuwen 2 400X250
Je hardware periodiek vernieuwen: goed voor je bedrijf Lees meer
recruitment franchise be.png
Wat mag een goede lead van een gekwalificeerde Franchisekandidaat kosten? Lees meer
Sodalis : Expert van de week Lees meer
Online seminarie op donderdag, 13 juni : Welke wettelijke cruciale aanpassingen moet ik nu maken aan mijn PID? Lees meer
Ahold Delhaize presenteert 'Growing Together', haar strategie voor 2028 Lees meer
Carrefour herschikt Belgische directie Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

We hebben uw goedkeuring nodig Wij houden van cookies. Deze cookies zijn nodig om uw ervaring nog persoonlijker te maken. Ze slaan geen persoonsgegevens op. Vindt u dit Ok?