10 stappen om Franchisenemer te worden

 

Stap 1—Zelfevaluatie
Vraag jezelf af wat je wil bereiken als ondernemer. Dingen zoals: hoeveel uren en wanneer wil ik werken, waar ben ik goed in, wat doe ik graag, hoeveel eigen middelen kan ik investeren?

Stap 2--Financiering
De huidige omstandigheden om financiering te bekomen zijn niet ideaal. Je zou een goed zicht moeten hebben op jouw eigen financiële situatie. Banken willen enkel meestappen in jouw franchisezaak indien je zelf eigen middelen investeert. Afhankelijk van jouw eigen financiële situatie schommelt dit rond de 30 %.

Stap 3—Evalueer de verschillende franchisesectoren
Bekijk welke verschillende franchise sectoren beschikbaar zijn op franchise.be en vraag je af welke sector voor jou het meest geschikt lijkt. Later kan je nog verder beslissen welke franchise concepten jou interesseren.

Stap 4—Kijk naar economie bestendige concepten
Neem jouw lijst van franchisesectoren en vraag jezelf af welke sectoren volgens jou het meest succes zullen hebben in de toekomst.

Stap 5—Identificeer een aantal franchiseconcepten
Bestudeer een aantal franchiseconcepten die jouw aandacht trekken. Lees de informatie en kijk of ze op zoek zijn naar franchisenemers in jouw regio. Handig hiervoor is de franchisenemer checklist.

Stap 6—Vraag meer informatie
Na het selecteren van een aantal franchiseconcepten, toon jouw interesse en vraag meer informatie over de franchise opportuniteit via franchise.be contactformulier. Daarbij is het belangrijk voor de franchisegevers om onmiddellijk de correcte informatie te bekomen via het vervolledigen van jouw profiel. Uit ervaring weten we dat hoe beter jowu profiel is ingevuld, des te meer interesse u zal opwekken bij de franchisegever.

Stap 7—Evalueer de informatie
Het aanbod van een franchisegever gaat niet enkel over het concept, maar evalueer ook de diensten die de franchisegever aanbiedt ter ondersteuning van het netwerk. Opleiding, marketing en blijvende ondersteuning vormen een belangrijke factor. Hierbij kunt u ervoor kiezen om ook toegang te krijgen tot de confidentiele informatie (zoals cijfers, de markt, het bestaande netwerk, etc) via het pre contractueel informatie document

Stap 8—Bezoek bestaande franchisenemers
De beste bron voor informatie over dit specifieke franchise systeem ligt bij de bestaande franchisenemers. Bezoek enkele van de franchisefilialen en stel gerichte vragen over de performantie van de franchisegever.

Stap 9—Bezoek de franchisegever
Indien de bestaande franchisenemers tevreden zijn over hun situatie is de volgende stap om de franchisegever te bezoeken en verdere vragen te stellen over de aangeboden franchise opportuniteit. Na het bestuderen van het pre-contractueel informatie document kan dan een gepersonaliseerd financieel plan opgemaakt en besproken worden door beide partijen.

Stap 10—Neem een beslissing
Na een goede overweging kan je de juiste beslissing nemen. Maak voldoende jouw huiswerk maar wacht niet te lang om een wel overwogen beslissing te nemen.

Succes in jouw franchise onderneming!

Franchisenemer worden in 10 stappen

Dit artikel werd geschreven door Nick Boury, franchise expert en eveneens zaakvoerder van Francorp Belgium.

Meer informatie nodig over Franchisenemer worden?

Nieuws
vandelanotte logo png.png
Hervorming van de investeringsaftrek vanaf 2025 Lees meer
sodalis logo.png
Nieuw bedrag kilometervergoeding vanaf 1 april 2024 Lees meer
Eerste Belgische winkel Circle K geopend Lees meer
Wouter Kolk vertrekt bij Ahold Delhaize Lees meer
Carrefour Market vervangt Smatch in Zeveneken Lees meer
Monoprix trekt de kaart van het funshoppen in Waterloo Lees meer

5 Goede redenen om lid te worden

Word Lid

Ruimste aanbod

Persoonlijke matching

Direct contact

Gratis advies

Franchise Academy

The choice is yours Net als andere websites, houden we ook van cookies. De cookies die we gebruiken dienen voornamelijk om jouw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken ook cookies omdat we graag meten hoe onze website wordt bezocht. We plaatsen deze cookies alleen wanneer je voorafgaande toestemming hebt gegeven.