Kvik - April

Kris De Pooter verwezenlijkt droom met een eigen filiaal van REDDY Keukens

“De meeste dromen zijn bedrog”, zong Marco Borsato in ’94 en dat was ongeveer het moment waarop Kris De Pooter zelf een droom begon te ontwikkelen: een eigen zaak. Vandaag, zo’n 25 jaar later, staat hij al bijna een maand in zijn eigen filiaal van REDDY Keukens in Geel. Franchise.be ging even polshoogte nemen.

Hoe verliep de eerste maand in uw franchise?

Het gaat wel goed eigenlijk. We hebben al heel wat klanten gehad en er zijn ook al enkele keukens verkocht intussen. Ik ben wel blij dat het zo vlot verloopt, want door de Coronacrisis verliep het inrichten van de winkel een beetje anders dan verwacht. Enkele leveranciers waren gesloten en hadden niet alles voorradig, ze hebben dan enkele spullen uit toonzalen moeten halen om er voor te zorgen dat we toch helemaal uitgerust waren. Het enige wat nu nog gedaan moet worden is de airco, die komt uit Frankrijk en is dus nog niet aangesloten. Maar iedereen heeft wel alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat we op 26 juni open konden.

Welke hulp kreeg u van REDDY Keukens voor en na de opening van de winkel?

Ik heb heel veel hulp gekregen om eerlijk te zijn. Ik heb zelf mijn winkel ingericht, maar ze denken mee na daarover. Ze geven tips over welke keukens op welke plaats kunnen geplaatst worden en ze hebben geholpen bij de valse muren, daar ben ik niet zo goed in. Ook van de REDDY-contractleveranciers konden we rekenen op grote steun, het businessplan werd ook opgesteld door een medewerker van het moederbedrijf en deze persoon is ook mee geweest naar de bank. Dat heeft me wel echt gerustgesteld, op een moment had ik namelijk zoiets van ‘Waar ben ik aan begonnen?’ en toen kon ik met hen gaan praten en kreeg ik ook hun steun. Dat helpt enorm bij het oprichten van een zaak.

Waarom hebt u gekozen om een franchise te openen bij REDDY Keukens?

Hiervoor had ik al in de sector gewerkt bij een concurrerende firma en via Franchise.be ben ik dan bij REDDY Keukens terecht gekomen. Zij stonden open voor nieuwe franchisenemers en ik vond hun concept heel erg goed. Het is namelijk een bedrijf die heel het jaar door werkt met goede en scherpe prijzen en ze werken niet met meerdere acties doorheen het jaar die de hele tijd veranderen. Op dat moment moet je namelijk soms liegen tegen mensen om hen te overtuigen dat dit de beste actie voor hen is, terwijl de volgende actie misschien beter voor hen was geweest. Dat had ik voor bij mijn vorige werkgever en dat kon ik niet over mijn hart krijgen in mijn eigen zaak. Bij ons is het de bedoeling dat de klanten zoveel mogelijk van hun droomkeuken kunnen krijgen voor het budget dat ze bezitten.

Daarnaast vond ik het ook een meerwaarde dat ik meteen mee op de boot zat, net zoals de andere filialen die al een tijdje bestaan. Het is namelijk zo dat je jaarlijks een bepaald budget neertelt voor onder andere reclame, tijdens je openingsjaar heb je dat eigenlijk nog niet, maar je kunt wel rekenen dat je even veel hulp en reclame krijgt met het budget dat de andere filialen samen hebben betaald. Daarmee kan je meteen goed starten en hoef je ook niet meteen te bewijzen dat je filiaal een succes wordt en dat vermindert toch wel wat kopzorgen.

Zou u anderen aanraden om bij REDDY Keukens een franchise te openen?

Ik zou zeker mensen proberen overtuigen om dat te doen. REDDY Keukens is een grote groep die kennis heeft van zaken en je kunt daar ook altijd beroep op doen. Daarnaast ben je ook niet gebonden aan extreem veel regels, het is jouw zaak en jouw vrijheden. Je maakt er je eigen ding van met de steun van het bedrijf die je mee helpt recht houden.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis