Filta Environmental - Juni/Juli/Augustus

Franse franchisegever en Fnac-rivaal Cultura komt naar België

Cultura, een Franse winkelketen gespecialiseerd in culturele producten (en directe concurrent van Fnac), opent in september een eerste vestiging in België. De winkel komt in het Luikse winkelcentrum Ilot Saint-Michel.

Eerste stap buiten Frankrijk

Cultura verkoopt culturele en artistieke producten, zoals boeken en muziek, maar ook schrijfwaren, speelgoed, videogames en muziekinstrumenten. Het is dus een directe concurrent van Fnac. "Voor een deel is ons aanbod inderdaad gelijkaardig", zegt Jean-Luc Loubet, directeur van Cultura België, aan RTBF. "Maar we hebben elk ook ons eigen assortiment en onze sterke punten. Eerder technische producten voor Fnac, en vooral creatieve producten voor Cultura".

Vandaag is de keten uitsluitend actief in Frankrijk, waar ze net geen honderd winkels heeft. Aanvankelijk was het de bedoeling om een eerste buitenlands filiaal in Waterloo te openen, maar uiteindelijk wordt het Luik. In september opent Cultura een winkel van 1700 m² in Ilot Saint-Michel, op de plaats waar voordien modeketen H&M gevestigd was.

Daar waar de Franse winkels van de keten eerder aan de stadsrand liggen, kiest de retailer in Luik bewust voor het centrum: "Het stadscentrum van Luik is erg dicht qua cultureel aanbod. Er is daar een markt die ons interesseert", geeft Loubet aan. De topman ziet op termijn overigens ook mogelijkheden voor Cultura in Vlaanderen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis