Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Franchise en de schoonheidssector: The perfect match!

Sinds enkele jaren zien we een nieuwe tendens in de schoonheidsbranche in België:  Meer en meer schoonheidsconcepten die kiezen voor een commercieel samenwerkingsmodel namelijk een franchiseconcept. De grote voordelen zoals  bekend concept/merknaam met de krachten van een groot netwerk en een team van experts, bewijzen de succesformule van een franchise.

De schoonheidsbranche: een groeiende markt

In België bestaat de schoonheidsbranche uit tal van zelfstandigen die zich dagdagelijks inzetten met de zorg voor beauty en gezondheid. Naast de klassieke schoonheidssalons zien we eveneens een opmars in concepten rond afslanken, fitness en zelfs tattoo shops. Momenteel telt de sector zo'n 40.000 werknemers en 32.000 zelfstandige eenmanszaken.

De schoonheidsbranche is volop in beweging en de ontwikkeling zit in een stijgende lijn. Health & beauty zullen altijd een grote rol spelen in het dagelijkse leven van mensen. Het aantal zelfstandigen in de sector groeit maar ook de overheid spoort meer jongeren aan met sensibilisering initiatieven om zich op te leiden in deze sector. Zo zijn er gespecialiseerde praktijk opleidingen, workshops en evenementen. De beautybranche heeft een grote toekomst met tal van nieuwe mogelijkheden!

Wat verdien je in de schoonheidsbranche?

Een recent onderzoek van jobat heeft uitgewezen dat een job in deze sector een gemiddelde van 1800 a 2100 verdiend. Als zelfstandige in de sector moet je bereidt zijn voor het harde werk met onregelmatige werkuren. Door het slimmer werken met een geoptimaliseerd en bewezen concept kan je jouw verdiensten opkrikkken, het hard werken zal op termijn beloond worden.

Jouw succesfactoren als zelfstandige met een franchiseconcept in de schoonheidsbranche

  • Profiteer van de naamsbekendheid die zorgvuldig over de jaren is opgebouwd
  • Alle onderdelen van het schoonheidsconcept en de bedrijfsvoering zijn reeds voor jou geoptimaliseerd. Zo kan jij je volledig focussen op het gene wat jij het liefste doet
  • Geniet van lagere inkoopprijzen op schoonheidsproducten en behandel apparatuur door Gezamenlijke aankoop georganiseerd door de Franchisegever
  • Je verwent jouw bestaande klanten maar krijgt ook nieuwe klanten door gespecialiseerde marketing initiatieven vanuit de Franchise organisatie, naar mensen die op zoek zijn naar jouw schoonheidszorgen
  • Jouw inkomen en marge op jouw omzet zal vergroten door alle bovenstaande initiatieven

Actieve en rendabele schoonheidsconcepten op de Belgische markt om in het oog te houden

De Belgische markt kent heel wat schoonheidsconcepten. Als zelfstandige is het belangrijk om te kijken naar een aantal concepten die qua rendabiliteit en naamsbekendheid aan een steile opmars bezig zijn en verder de markt inpalmen. Zo mis je geen enkele opportuniteit die het beste aansluit bij jouw verwachtingen. Hieronder enkele Franchise Concepten die hieraan voldoen :

Schoonheidssalon -en producten

Yves Rocher

Body Minute

Afslanken

Dietplus

Naturhouse

Fitness

Snapfitness

Iron Body Fit

Tatoo Ondernemer

Inksane

 

Caroline getuigt : “ik kan nu doen wat ik het liefst doe!”

Na mijn studies ben ik onmiddellijk kunnen starten als schoonheidsspecialiste waar ik een fantastische stage heb gedaan in het Antwerpse. Ik kon er doorgroeien tot verantwoordelijke van een filliaal maar na enkele jaren wou ik toch op mijn eigen benen staan, maar had wat schrik om mijn eigen concept te starten. Na een online zoektocht heb ik ontdekt dat er ook schoonheidsconcepten zijn waar je veel ondersteuning krijgt en er niet alleen voor staat. Ik ben toevallig in contact gekomen met de Franchise Matchmaker van Franchise.be die de verschillende franchise concepten in de beauty sector hebben voorgesteld, op basis van mijn criteria. Ze hebben mij in contact gebracht met 3 concepten en intussen run in nu reeds 6 jaar mijn eigen schoonheidssalon. De beste keuze van mijn leven, want ik kan financiële onafhankelijkheid combineren met de ondersteuning van de franchisegever, terwijl ik kan doen wat ik het liefst doe, namelijk mijn klanten doen stralen.

Caroline V.

Het juiste concept

Wil jij net als Caroline het concept in de beauty sector vinden die het beste bij jou past en deel uitmaken van een succesformule? Met enkele gerichte vragen zal Veronique, de Franchise.be match maker, je begeleiden naat het juiste concept. Boek hier je gratis info gesprek en kom in contact met 1 of meerdere verantwoordelijke van deze concepten.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis