Johnny's Burger - Juni/Juni/Augustus

"Er is een echte dialoog en transparantie tussen franchisegever en franchisenemer" Cyprien de Bary, franchisenemer van L'atelier Papilles

De ontwikkeling van het netwerk is in volle gang bij L’atelier Papilles, nieuwe franchisenemers gaan het avontuur aan en bouwen samen met het merk enthousiast aan hun projecten. Om deze dynamiek te delen, nodigt L’atelier Papilles je uit om dit interview met Cyprien de Bary, een gloednieuwe franchisenemer van het netwerk, te ontdekken.

Hallo Cyprien, kun je jezelf kort voorstellen en ons vertellen over je franchiseconversieproject met L'atelier Papilles?

Mijn naam is Cyprien, ik ben bijna 40 jaar oud en woon al twintig jaar in de regio Parijs met mijn vrouw en mijn drie kinderen.

Na een carrière in de IT-sector als verkoper, besloot ik mezelf om te scholen om een ​​ander vak te leren, een vak dat voor mij logischer zou zijn en een echte positieve uitdaging zou zijn.

Om mijn reconversieproject uit te voeren, heb ik begin 2021 ervoor gekozen om een ​​franchise aan te gaan bij L'atelier Papilles. Tot op heden zijn we op zoek naar een plek om mijn winkel op te zetten in de regio Angers.

Waarom heb je de franchise gekozen als reconversie?

Na bijna 15 jaar als verkoper en vervolgens verkoopmanager in de IT-sector, realiseerde ik me dat ik bepaalde stappen had gezet en veel kansen had verkend ... Maar ik zag niet langer echt perspectief op evolutie. Ik had het gevoel dat ik op het einde van mijn professionele rit geraakt was en ik voelde een groeiende drang om iets anders te doen.

Na vragen en coaching om me te helpen duidelijker te zien, kwamen er al snel twee observaties naar voren: het project om mijn eigen structuur op te zetten en een werk te doen dat zinvol is, vooral in deze tijden van pandemie.

De lock-downs hadden inderdaad een impact op mijn keuzes, aangezien we niet alleen van sector veranderden en onafhankelijk werden, maar ook met mijn gezin, maar ook besloten we Parijs te verlaten om ons in de provincies te vestigen.

Het was toen dat de franchise al snel duidelijk werd. Dit model is een echte springplank voor mensen zoals ik die zich willen omscholen in een beroep met een sterke knowhow en tegelijkertijd een bedrijfsleider willen worden. Het is heel geruststellend en bemoedigend om zo'n project uit te kunnen voeren en je te kunnen omringen met professionals uit dezelfde sector.

LEESTIP >>> L'atelier Papilles, een veilige haven in tijden van crisis

Waarom heb je voor de bakkerijsector gekozen?

Na het valideren van dit model ben ik daarom op zoek gegaan naar het franchiseconcept dat bij mij paste. Persoonlijke dienstverlening, vastgoed, bouw... franchising biedt veel mogelijkheden, maar het was de bakkerijsector die mij aansprak.

Allereerst heb ik een echte foodie-kant en ik ben dol op het product. Brood is voor mij vanzelfsprekend, in mijn familiecultuur maar ook in het Franse erfgoed. Er zit een echte cultuur- en smaakgeschiedenis in dit product dat mij aanspreekt.

Daarnaast is het economisch model zeer gezond en de markt dynamisch

Dus dook ik in deze sector en na een ontmoeting met verschillende franchisegevers, waaronder L’atelier Papilles, viel de laatste al snel op. Allereerst vanwege de diversiteit van haar aanbod met een zeer relevante balans tussen bakkerij en bakkerijcatering.

Bovendien herkende ik mezelf in hun waarden, met name in de Impact + -aanpak en de prioriteit die wordt gegeven aan kwaliteit, of het nu lekker, voedzaam, visueel of zelfs maatschappelijk is.

Tot slot sprak de ondernemersgeest mij ook aan. Vooral de dynamiek van het netwerk, de durf en de ruimte voor het nemen van initiatief interesseerden mij. Door middel van engagementen met een positieve impact en een gevoel voor innovatie om te anticiperen op trends en maatschappelijke veranderingen, zag ik mezelf mijn project bouwen met L'atelier Papilles met de sleutelwoorden: gezelligheid, gulzigheid en nabijheid.

Kun je iets meer vertellen over je keuze voor L’atelier Papilles?

Toen ik op zoek was naar een franchisegever, viel L'atelier Papilles op door de kwaliteit van hun ontvangst en de contacten met wie ik kon communiceren via telefoon, video en vervolgens tijdens fysieke vergaderingen.

Responsiviteit en de consistentie tussen hun waarden en hun acties zijn elementen die mij hebben overtuigd. Het netwerk zet zich in voor een continu verbeteringsproces met echte nederigheid, de transparantie en oprechtheid van mijn contacten die ik leuk vond en met hen wilde werken.

Dit menselijke aspect was erg belangrijk voor mij, ik wilde niet alleen een nummer zijn in een netwerk, maar een echte franchisegever-franchisenemer relatie kunnen opbouwen. De workshop Papilles stelde me op dit punt gerust, er is een echte dialoog en transparantie tussen franchisegever en franchisenemer, in het bijzonder met het principe van commissies.

Bovendien is L'atelier Papilles een groeiende franchise met tot op heden te veroveren regio's. Deze factor was ook een keuzecriterium omdat ik de locatie van mijn winkel en mijn toekomstige leven wilde kunnen kiezen.

Ik hou ook van de lichte en ongebruikelijke communicatie van L'atelier Papilles. Ik hou echt van deze grappige toon die de nabijheid van de klant aanmoedigt.

Wat vind je van de netwerkgeest van een franchise?

Franchising stelt je in staat om je aan te sluiten bij een businessmodel dat werkt en dus grote veiligheid biedt als ondernemer, maar het begrip netwerk brengt veel meer dan deze stabiliteit.

Wat me het meest aantrok aan dit concept, is het feit dat we zowel onafhankelijk zijn als collega's hebben, die de andere franchisenemers zijn, met wie we voor advies kunnen bespreken, successen kunnen delen en moeilijkheden kunnen overwinnen.

Het opbouwen van een echte franchisegever-franchisenemer-relatie is ook een grote troef om samen een duurzaam en winstgevend bedrijf te ontwikkelen.

Wat zijn je projecten en ambities?

Mijn doel is om voor het einde van het jaar een locatie te hebben getekend om de werken snel uit te voeren, mijn toekomstige medewerkers te werven met de hulp van experts van L’atelier Papilles en mijn winkel in de eerste helft van 2022 te openen.

Ik leer naarmate het avontuur vordert, maar uiteindelijk wil ik multi-franchisenemer worden met de ontwikkeling van meerdere verkooppunten in de regio.

Ik heb veel ideeën voor de toekomstige ontwikkeling van mijn winkel, om het concept te laten groeien... dus het was belangrijk voor mij om een ​​franchisegever te vinden die durf waardeert en gezamenlijke projecten aanmoedigt.

Welk advies zou je geven aan iedereen die geïnteresseerd is in franchising?

Ik heb nog een heel jonge ervaring op dit gebied, maar de franchise biedt echte ondersteuning tijdens een ondernemersproject.

Wat ik kan adviseren is om met zoveel mogelijk leden van het franchisenetwerk te praten, want het belangrijkste is om je op je gemak te voelen.

In harmonie zijn met uw gesprekspartners, waarden delen, uzelf naast hen projecteren, zijn de belangrijkste criteria en zij hebben mij overtuigd. Tijdens de gesprekken met de leden van L’atelier Papilles was er een echte samenhang, een ziel die ervan uitging en ik voelde me zelfverzekerd.

Het zijn de mensen die de franchise in de eerste plaats maken, dus je moet je op je gemak voelen bij hen om samen de geschiedenis van het netwerk op te bouwen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis