ENJO - Q4 Banner

Carrefour verzamelde €471.345,4 dankzij de Solidaire Afronding ten voordele van de slachtoffers van overstromingen

Van 17 juli tot en met 31 juli organiseerde Carrefour een solidariteitsactie om de slachtoffers van de overstromingen in België te helpen.  Dankzij dit initiatief kon €471.345,4 verzameld worden.

Naast de Solidaire Afronding nam Carrefour nog andere initiatieven zoals de oprichting van een noodfonds of het doneren van voedsel via de Schenkingsbeurs.

We hebben allemaal de verschrikkelijke beelden gezien van de overstromingen in ons land. De geleden schade is enorm. Om deze reden riep Carrefour haar klanten op om vanaf zaterdag 17 juli hun rekening af te ronden ten voordele van de slachtoffers van deze natuurramp. Klanten konden aan de kassa of aan de zelfscan-kassa vrij de keuze maken om hun rekening al dan niet af te ronden ten voordele van de slachtoffers. De actie liep tot en met 31 juli. Het volledige ingezamelde bedrag wordt overgedragen aan het Rode Kruis. Eerder dit jaar haalde Carrefour met een dergelijke actie reeds 447.000 euro op ten voordele van Pink Ribbon.

LEESTIP >>> Supermarkten bieden hulp aan overstroomde gebieden

Daarnaast wou ook Carrefour haar steentje bijdragen om het leed te verzachten. Daarom werden volgende acties ondernomen:

  • Carrefour stuurde vrachtwagens met 70 paletten noodhulpgoederen (water, melk, voeding, poetsmiddelen en baby-artikelen waaronder luiers) naar de 6 crisiscentra in Chaudfontaine, Verviers, Theux, Tilff, Malmédy en Trooz.
  • Carrefour richtte een noodfonds op voor getroffen medewerkers en een heel aantal medewerkers gingen zelf een handje toesteken in de regio’s met de grootste schade.
  • Carrefour doneerde printers en bureaumateriaal aan de provincie Luik om de eerste hulp te kunnen organiseren.
  • In een aantal Carrefour-winkels kunnen klanten noodproducten doneren om mensen in nood te ondersteunen.
  • Op lokaal niveau worden vele lokale initiatieven georganiseerd door de winkels.

Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis