Hulp bij juiste franchiseconcept

Anytime Fitness Benelux zet in op veldbezoeken om franchisenemers extra te ondersteunen

Anytime Fitness Benelux is enkele weken geleden gestart met fysieke bezoeken aan hun franchisenemers. Wekelijks trekken drie Franchise Business Consultants een halve dag naar een locatie om de relatie met de franchisenemers aan te scherpen, maar ook om problemen op te sporen en op te lossen. Zo wil het bedrijf ervoor zorgen dat haar vestigingen nog meer groeien. Het idee werd met open armen ontvangen door de franchisenemers.

De komende weken zullen alle vestigingen van Anytime Fitness in België, Nederland en Groothertogdom Luxemburg een Franchise Business Consultant over de vloer krijgen. “We hebben de indruk gekregen dat we nog korter bij onze franchisenemers moeten staan en dat kan enkel door ze echt fysiek te gaan bezoeken”, zegt Petro Hameleers, eigenaar van Anytime Fitness Benelux.

Volledige analyse

Tot nu toe werkte het bedrijf al met analyses. Via diverse wegen konden ze inzage krijgen in de problemen en werkpunten van elke vestiging en werden deze ook gecommuniceerd via telefoon, mail en dergelijke. Dat zal ook nu het geval blijven. Vooraleer er een fysiek bezoek plaatsvindt, zal er een analyse komen van bijvoorbeeld de websitebezoekers, het aantal abonnementen…. En dit zal dan samen besproken worden. “Samenwerking is heel belangrijk bij een franchise, daarom moeten we er ook voor zorgen dat de relatie met onze vestigingen goed is en dat willen we voeden met deze gesprekken”, zegt Hameleers.

Sommige werkpunten kunnen makkelijk worden weggewerkt tijdens het bezoek, andere vergen dan weer wat meer. Daarom zullen ze ook inspelen op de opleidingen die nu al in het moederbedrijf gegeven worden. De bedoeling is om de franchisenemers mee omhoog te trekken en schouder aan schouder te groeien met de franchisegever. Het is niet de bedoeling dat de vestigingen afgestraft worden.

Positief onthaald

De afgelopen weken hebben al enkele veldbezoeken plaatsgevonden en Petro Hameleers heeft er een goed oog op. “Na sommige analyses hadden we wat schrik voor gesprekken die moeizaam hadden kunnen verlopen, maar dat is eigenlijk helemaal niet het geval geweest.”

De franchisenemers hebben het idee dan ook met open armen ontvangen. Ze nemen de extra hulp graag aan om hun zaak nog meer te laten groeien en zeker tijdens deze vreemde en steeds veranderende tijden. Het is alleszins de bedoeling dat deze bezoeken ook in de toekomst deel blijft uitmaken van de dienstverlening bij Anytime Fitness Benelux.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis