Registreren

Alles wat u moet weten over Master Franchise

Wat is een Master Franchise?

Een Master franchise is een Franchise expansie mechanisme waarbij er in ruil voor een éénmalige vergoeding (Master Franchise Fee) de rechten worden toegekend om een exclusief gebied te ontwikkelen. Die ontwikkeling gebeurt o.a. door het laten groeien van het aantal vestigingen door middel van het uitgeven van sub licenties aan franchisenemers die één of meerdere vestigingen exploiteren.

Aan de hand van een Master Franchise contract worden vele samenwerkingsafspraken vastgelegd alsook de minimum vereisten expansie doelen. Die ontwikkeling gebeurt o.a. door het laten groeien van het aantal vestigingen door middel van het uitgeven van sub licenties aan franchisenemers die één of meerdere vestigingen exploiteren.

Deze bewezen expansie methodiek wordt veel toegepast bij Internationale Franchise Formules die zich op de Belgische markt willen vestigen.

Snelle groei door Master Franchise

Deze constructie stelt de master in staat om in relatief korte tijd naar een substantiële omvang te groeien. Het voordeel voor een franchisemerk is dat, vooropgesteld dat zij hier voldoende voor zijn ingericht, zij, gebruikmakend van lokale kennis snel in verschillende markten kunnen groeien.

Voor wie is een Master Franchise geschikt?

Het ontwikkelen van een Master Franchise vereist kennis en ervaring in de sector en de markt, maar vooral gedreven ondernemerschap. Het multipliceren van een bewezen concept in een territorium vraagt een duidelijke strategie waarbij een beperkt team de verkooppunten zal begeleiden naar het succes van deze formule in het exclusieve gebied en daarbij het potentieel maximaliseren. Deze succesvolle vorm van expansie vergt doorgedreven kennis over Franchise en het is aan te raden u te laten begeleiden door een Franchise Expert met voldoende kennis in Master Franchising zodoende lange termijn succes te garanderen.

Wat kost een Master franchise?

Vrijwel altijd moet er een éénmalig bedrag (Master Franchise Fee) worden betaald om te mogen starten en is er sprake van een omzet afhankelijke afdracht (Royalties) voor het gebruik van het systeem (operating system) en het merk. Ook kan er sprake zijn van een bijdrage in de marketingkosten.

Bekijk hieronder Hét actuele aanbod van Master Franchise Formules in België

Registreer uzelf en kijk welke Master franchises bij u passen


Reageren


Reacties

  • Thomas Symons

    I

250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis