Smart 4 Invest - Juni-Augustus

Alle 763 Delhaize-winkels zijn voortaan "CO2-neutraal"

Via zijn duurzaamheidsplan “The Lion’s Footprint”, dat in 2019 gelanceerd werd, had Delhaize al aangekondigd dat het de eerste Belgische retailer wou worden die tegen eind 2021 CO2-neutraal is. Een eerste stap is nu bereikt: alle winkels zijn voortaan "CO2-neutraal".

Delhaize liet vandaag weten dat al haar 763 winkels (zowel eigen als zelfstandige winkels, AD Delhaize, Proxy Delhaize en Shop&Go) in België vanaf nu CO₂ neutraal zijn. Samen zijn ze verantwoordelijk voor meer dan driekwart van de totale CO2-uitstoot van de keten. Wees echter voorzichtig met de interpretatie van "CO2-neutraal". De winkels stoten nog steeds CO2 uit (met name via koeling, verwarming of elektriciteit), maar 70% minder dan tien jaar geleden, dankzij het gebruik van groene stroom, warmtepompen, LED-verlichting of zonnepanelen die op sommige daken zijn geïnstalleerd. Volgens Delhaize betekent dit "een besparing van 93.000 ton CO₂ per jaar, of het equivalent van 25.833 minder auto's op de weg". De overige 30% wordt gecompenseerd door het opstarten of ondersteunen van duurzame projecten in België en in het buitenland.

LEESTIP >>> Werken aan gloednieuwe franchise Delhaize Supermarkt Plantin gaan van start

“Tegen eind 2021 willen we volledig CO₂-neutraal zijn in al onze activiteiten”

Om haar koolstofuitstoot te compenseren, doet Delhaize een beroep op CO₂Logic, dat klimaatprojecten in België en het buitenland selecteert en ondersteunt. “Als één van de grootste retailers in België willen we een positieve impact creëren en onze CO₂-uitstoot is onze verantwoordelijkheid. De CO2-neutrale winkels zijn een stap in de goede richting en het toont dat we samen het verschil kunnen maken, dat we samen kunnen werken aan een CO2-neutrale planeet.”, benadrukt Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize. Tegen eind 2021 wil Delhaize volledig CO2-neutraal worden voor al haar activiteiten. Dit geldt zowel voor kantoren als distributiecentra en vrachtwagens. Elke dag is Delhaize op zoek naar oplossingen om de CO2-voetafdruk verder te verkleinen (leveringen met de fiets, nieuwe LNG-vrachtwagens...). "We nodigen al onze leveranciers actief uit om zich te bekommeren om het klimaat en om hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen", benadrukt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize. “Communiceren over deze problematiek buiten onze muren is het engagement dat Delhaize heeft ondertekend met de Belgian Alliance for Climate Action."


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis