Joyn - 18/01/21-18/04/21

Albert Heijn experimenteert met bezorgrobot

Albert Heijn gaat deze zomer testen met een bezorgrobot op de High Tech Campus in Eindhoven. Studenten en medewerkers van de campus kunnen straks via een app bestellingen doen bij de plaatselijke AH to go. Deze worden dan via een virtuele plattegrond door de robot bezorgd.

De nieuwe innovatie van Albert Heijn werd dinsdag tijdens een nieuw congres van Emerce en Foodlog gepresenteerd. De test is nog in een prille fase en gaat enkele weken duren. Het is de eerste praktijktest van de Albert Heijn-robot, die is ontwikkeld door TeleRetail. Plannen voor een snelle verdere uitrol heeft de supermarktketen niet.

De robot heet Aitonomi en is voor een deel ontwikkeld met geld van ruimtevaartorganisatie ESA. Ook moederbedrijf Ahold Delhaize start binnenkort met de inzet van een zelfrijdend bezorgvoertuig. Bij zijn Amerikaanse formule Stop & Shop worden de karretjes straks gebruikt om boodschappen zelfstandig aan huis te bezorgen en kunnen klanten bij de voordeur producten kiezen en betalen. Benieuwd wanneer België aan de beurt zal zijn.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis