Registreren

Yves Rocher: Drie op een rij!

Cécile vertelt over haar evolutie met het merk Yves Rocher. Sinds ze eind mei 2018 franchisenemer voor het merk werd, is haar leven erg veranderd.

De eerste afspraken met het merk waren vriendelijke gesprekken, legt ze uit. Na een paar weken bezinning kan ze nadenken over dit nieuwe leven. Gemotiveerd door ondernemerschap, gemotiveerd om niet meer achter een computer te zitten. Cécile, accountant van een bedrijf dat actief is in de autosector, had na een positie die ze 17 jaar had bekleed nood aan een nieuwe uitdaging.

in haar achterhoofd had ze een doel: ooit zelfstandig ondernemer worden.

Op een dag vertelde een vriendin haar dat het merk Yves Rocher iemand zocht om de Rocourt-winkel over te nemen. In het begin kende ze de merknaam, de producten natuurlijk, ze begon een beetje meer diepgaand onderzoek en vond in Yves Rocher zeer goede waarden. Het merk heeft al jaren een echte wens om alle leeftijden en alle categorieën mensen samen te brengen om kwaliteitsproducten aan te bieden met een merkimago dat het ontwerp van het product en ook de impact op het milieu benadrukt.

Weinig mensen weten het, het merk Yves Rocher is een producent, fabrikant en verkoper zonder tussenpersoon, wat des te meer interesse in het product wekt.

Zodra de overeenkomsten getekend zijn, is alles op het gebied van opleiding in orde, zowel financieel als commercieel. “Het kennen van de producten is essentieel, je moet ze kennen om ze te verkopen. »

Hoe heb je je team samengesteld?

"In mijn situatie nam ik een bestaand verkooppunt over, ik hoefde geen team op te zetten, het was al aanwezig, waardoor ik kon profiteren van de steun."

Een jaar later bood het merk Yves Rocher aan om een ​​tweede winkel over te nemen. Voor Cécile was dit een echt teken van vertrouwen van het merk. Het avontuur gaat dus verder in het centrum van Luik.

De 48-jarige Cécile is zelfverzekerd en heeft een positief temperament en voor haar, wat er ook gebeurt, heeft elk probleem zijn oplossing.

Ze is zaakvoerder geworden en heeft nu 19 mensen in dienst. Dit is misschien wel het grootste deel van zijn uitdaging. De minst voor de hand liggende. Ze legt ons uit dat ze keuzes moest maken over haar teams. “Als zelfstandig ondernemer zijn er doelen te behalen. Financiële doelen die het nemen van beslissingen vereisen die moeilijk kunnen zijn. »

Ze weet dat haar huidige functie haar zeker tot verandering heeft gebracht: “Mijn bedrijf moet werken, het moet winstgevend zijn. Het loon moet aan het einde van de maand betaald worden, het is deze verantwoordelijkheid waar ook in onze rol als ondernemer rekening mee gehouden moet worden. Teammanagement is niet elke dag vanzelfsprekend, maar het kan heel lonend zijn als je er herkenning van ziet! »

LEES >>> Yves Rocher-franchiseketen verder in opmars in België

Sinds 15 februari heeft ze de leiding over een 3e winkel! De winkel van Visé.

Het hebben van 3 verkooppunten vereist een organisatie van haar agenda Cécile had 3 jaar geleden de keuze gemaakt om richting franchise te gaan om een ​​klantcontact te hebben, om deze gedragslijn vast te houden, en om in contact te kunnen blijven met de klanten heeft vaste tijden van de week in zijn verkooppunten gedefinieerd om dichter bij zijn klanten te zijn.

Dat betekent dat franchise ondernemer worden meer is dan enkel een persoonlijke investering. "Ik heb niet meer het gevoel dat ik aan het werk ben, want ik doe het met veel plezier. »

In de afgelopen 3 jaar hebben voor Cécile alle stappen die ze heeft doorlopen haar vertrouwen gegeven en nu voelt ze zich echt vervuld in deze prachtige onafhankelijke franchiserol.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis