Heytens

Wachten en sparen of een lening aanvragen … wat kiest u?

Wenst u binnenkort investeren in een project? Is het dan verstandig om een krediet aan te vragen, ook als u al voldoende geld opzij hebt gezet?

Loopt u rond met plannen voor een nieuwe auto, droomt u van een dressing op maat of moet dat kingsize bed er nu eindelijk maar eens komen? Misschien hebt u voor die investeringen zelfs al een mooie financiële reserve opgebouwd. Maar is het dan wel een goed idee om die aan te spreken of kan u beter nog wat verder sparen of toch een krediet aanvragen?

Al uw geld investeren?

Op het eerste gezicht ligt de oplossing voor de hand: u wil uw lang gekoesterde plannen uitvoeren en hebt er ook het geld voor. Eenvoudig, toch? Uw financiële reserve is immers groot genoeg, dus lijkt cash betalen gewoon logisch. Maar in “financiële reserve” zit het woord “reserve”. En een reserve is belangrijk, want als u al uw spaargeld uitgeeft, dan zit u bij de minste tegenslag met een probleem. Zelfs comfortabel leven wordt dan moeilijk, laat staan u af en toe een extraatje te verloorloven.

Wachten en sparen?

Uw investering uitstellen lijkt dan een aantrekkelijke optie. U wil immers niet te veel van uw spaargeld uitgeven aan het product of de dienst die u nodig hebt. Enkele maanden of zelfs jaren wachten is misschien beter. Maar is het wel een goed idee om uw plannen zo lang in de koelkast te stoppen? Zou een krediet aanvragen geen slimme keuze zijn?

Een lening aangaan?

Waarom zou u lenen als u over het geld beschikt om te investeren? Omdat u met een lening op afbetaling de terugbetaling van uw aankoop netjes in de tijd spreidt en uw financiële reserve intact houdt voor onvoorziene uitgaven of andere plannen. En als u wat geld achter de hand hebt, leeft u ook comfortabeler. Maar hoe weet u vanaf welke bedragen en in welke situaties het al dan niet beter is om een persoonlijke lening aan te gaan?

Bespreek de juiste keuze met een expert

Wij hanteren nooit kant-en-klare oplossingen, want elke situatie is anders, met veel parameters. We bekijken de samenleving met een optimistische blik. We zijn absoluut niet blind voor de realiteit, maar hanteren een constructieve, projectgerichte aanpak, met veel ruimte voor ambities en oplossingen.

Hoe zit uw persoonlijke situatie in elkaar? Welk type investering hebt u voor ogen? Ook uw doelstellingen op middellange en lange termijn zijn belangrijk: waar wil u over vijf, tien of twintig jaar staan? Want er is een groot verschil tussen een jong koppel dat wil investeren in een dressing op maat en gepensioneerden die van het leven willen genieten. Waarom zou u dit niet bespreken met een specialist zoals uw bankadviseur? Uw Beobank-adviseur bespreekt graag met u de voordelen van elke optie. Daarbij kijkt hij of zij alleen naar uw belang. En uiteindelijk neemt u de beslissing, in alle vrijheid!


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis