Download Gratis uw Franchise startersgids

Vlaanderen lanceert herstartlening voor handelaars

De Vlaamse regering komt met een nieuw initiatief om de gevolgen van de coronacrisis te helpen opvangen. De zogenaamde herstartlening moet kleinhandelszaken in staat stellen om voorraden aan te kopen voor het nieuwe seizoen.

Krediet aan 1%

Volgens Vlaams minister van Economie Hilde Crevits is er echt nood aan bijkomende steunmaatregelen, aangezien heel wat ondernemingen verplicht gesloten zijn of zwaar omzetverlies lijden. De nieuwe herstartlening moet detailhandelszaken helpen om nieuwe stock in te kopen. Door de slechte wintersolden, wordt het voor velen immers steeds problematischer om bestellingen te financieren. Handelaars zullen via de herstartlening kunnen lenen op twee tot drie jaar aan 1% rente, schrijft De Tijd.

De Vlaamse regering heeft ook beslist om het Vlaams beschermingsmechanisme te verlengen tot eind april van dit jaar. Ondernemingen die minstens 60% omzetverlies hebben kunnen via dat systeem een steunaanvraag indienen. Met name voor de horeca en de eventsector is die steun cruciaal.

Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie, is erg te spreken over de herstartlening. “Dit initiatief, dat we vanuit Mode Unie van A tot Z in samenspraak met de minister uitwerkten, appreciëren we uitermate en zal op bijzonder veel bijval kunnen rekenen in onze noodlijdende modesector.”


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis