Verkoop Blokker aan directeur heeft gevolgen voor Blokker België

Winkelketens Blokker en Big Bazar worden overgenomen door de huidige directeur van de keten, Michiel Witteveen, meldt Blokker Holding.

De familie Blokker geeft de nieuwe eigenaar een bedrag mee, maar hoe groot dat is, is niet bekend. Specifieke financiële details zijn niet bekendgemaakt. Het concern maakt wel bekend dat de nieuwe eigenaar investeringen zal doen in de winkels.

De nieuwe eigenaar moet ervoor zorgen dat Blokker weer winstgevend wordt. De keten is al jaren verliesgevend en in 2017 werd het grootste verlies ooit geboekt. Onder de streep kwam Blokker toen 344 miljoen euro tekort.

De winkelketens samen hebben 139 winkels in België en Luxemburg, 474 eigen winkels in Nederland, 77 franchisenemers in Nederland.

 

Trekt Blokker weg uit België?

Volgens vertrouwelijke bronnen zou Michiel Witteveen, de nieuwe eigenaar van Blokker Holding, de Belgische winkels willen opofferen om in Nederland te overleven. Witteveen ontkent echter dat de keten vertrekt.

België sluiten aangewezen?

Michiel Witteveen, de Nederlandse ondernemer en vastgoedinvesteerder die Blokker koopt van de familiale eigenaars, zou documenten in zijn bezit hebben die aanraden om de Belgische activiteiten van de winkelketen stop te zetten. Dat bericht De Telegraaf, die naar eigen zeggen inzage heeft in de vertrouwelijke cijfers.

Blokker België zou voor “een verlies van 2 tot 4 miljoen euro zorgen” voor de volledige groep. “Sluiting van België vermindert de totale ‘cash burn’ aanzienlijk”, klinkt het advies dan ook. De winkels in België zouden geen overlevingskans hebben. Aangezien de nieuwe eigenaar in de Nederlandse media al meermaals heeft gezworen om geen winkels meer te sluiten, valt nu echter af te wachten of hij België wel opoffert.

Belgisch topman Geert Kampschöer ontkent in een reactie tegenover de krant La Libre formeel: "Blokker gaat niet weg uit België." Ook Witteveen zou de geruchten tegenover de krant hebben ontkracht, al reageert zijn woordvoerder voorzichtiger: "We kennen de bronnen van de krant niet en we leveren geen commentaar op geruchten. De financiële situatie van Blokker België zal natuurlijk worden bekeken en we komen daar ter zijner tijd op terug."


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis